Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Arsenal získal Raheema Sterlinga na poslední chvíli z Chelsea

Raheem Sterling © iconsport.photo

Arsenal upekl zajímavý transfer několik hodin před uzávěrkou. Do klubu přichází Raheem Sterling, jehož hvězda pomalu zhasínala po přestupu do Chelsea.

Arsenal dočasně vysvobodil Raheema Sterlinga z Chelsea

Mikel Arteta se netajil tím, že si přeje přivést útočníka, který by vyřešil jejich problémy s produktivitou útočníků. Ne, že by Artetův tým byl na tom špatně, ale ruku na srdce, klinický zakončovatel Arsenalu zkrátka chybí! Před začátkem přestupového okna létaly vzduchem jména jako Victor Osimhen, Benjamin Šeško nebo Viktor Gyokeres. Ani jeden z nich na Emirates Stadium nepřišel.

Místo nich Arteta přivedl překvapivé jméno, odchovance Liverpoolu a někdejší hvězdu Manchesteru City, současného hráče Chelsea – Raheema Sterlinga.

Někdejšímu anglickému reprezentantovi se přestup do Chelsea vůbec nevydařil a Raheem se spíše trápil. Na jeho výkony se snášela kritika především vlastních fanoušků, kteří na hráče bučeli. Zdá se ale, že na hostování mohou vydělat všechny tři strany. Chelsea se dočasně zbaví hráče, který neměl jistotu herní zátěže. Arsenal získá dalšího hráče do rotace a třeba z něj udělá diamant, stejně jako z Kaie Havertze.

Raheem Sterling v Arsenalu

Enzo Maresca: Raheem Sterling nemá v klubu budoucnost

Vše začalo změnou trenéra, kdy Mauricia Pochettina vystřídal italský manažer Enzo Maresca. Jednání mezi oběma kluby gradovalo pár hodin před uzávěrkou přestupového okna.

Podle dosavadních informací v rámci domluvy nebyla sjednána možnost hostování s opcí nebo závazek ke konci sezony. S vysokou pravděpodobností se Sterling po konci sezony vrátí zpět na Stamford Bridge. Pro Sterlinga je důležité, že odešel z Chelsea pryč někam, kde bude mít šanci zahrát si, a co víc – může být součástí historického momentu, pokud se Gunners podaří získat tolik vytoužený titul.

Kromě Arsenalu se o Sterlinga zajímal také Manchester United, nakonec vyhrál Arsenal. Co o přesunu říká Raheem Sterling?

„Je to opravdu neuvěřitelný pocit, jsem opravdu nadšený. Přesun byl sice za pět dvanáct, ale bylo to přesně to, v co jsem doufal. Když se zpětně ohlédnu, je to to nejlepší, co mě mohlo v současnosti potkat. Klub i hráči jsou pevně odhodláni a hladoví v jejich cestě a jsem rád, že mohu být součástí této party."

Kdy uvidíme Sterlinga v akci? Tento víkend rozhodně ne, jelikož transfer byl zhotoven až po pátečním odpoledni. Sterling tak bude mít čas aklimatizovat se na nové prostředí, seznámit se s novými spoluhráči a bude připraven až 15. září v severolondýnském derby proti Tottenhamu.

Raheem Sterling


Přečtěte si také: Conor Gallagher: Stamford Bridge navždy zůstane mým domovem

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.