Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Ben Chilwell na odchodu z Chelsea? Marescovi se nehodí do systému

Ben Chilwell © Iconsport.photo

Ben Chilwell to měl v Chelsea rozjeté skvěle. Nyní se však situace kompletně mění. Tradiční ofenzivní bek, který neměl problémy ani s produktivitou, ale zranění jeho kariéru dost ničí.

Ben Chilwell je odchovancem Leicesteru. Debut na profesionální úrovni si ale v Championship odbyl až na hostování v Huddersfieldu. Až po návratu se 19letý bek stal součástí týmu Claudia Ranieriho, jenž sezónu před tím s Liškami senzačně dokráčel až k titulu. 

Nakonec se z Chilwella stala jedna z hvězd Leicesteru a od roku 2018 byl součástí reprezentačního mužstva. Za Leicester do roku 2020 odehrál 123 zápasů. Následně za 50 milionů eur přestoupil do Chelsea. Na Stamford Bridge nakonec nahradil Marcose Alonsa i jeho produktivitu. Za dosavadních 106 zápasů dal 9 gólů, na 12 přihrál. Problémem je však jeho zdraví. Za 4 sezóny u The Blues tenhle výborný bek vynechal 107 zápasů. Vynechal tak o 1 zápas více než odehrál.

Opravdu si nevybavuji moc levých obránců, kteří by měli za poslední roky takový potenciál jako Ben Chilwell. Rychlý, aktivní, dobrá finální fáze. Rodák z Milton Keynes ale skutečně doplatil na vlastní zdraví. V minulé sezóně jsme ho ve hře prakticky neviděli. Mauricio Pochettino už tu sice není, ale přítomnost Enza Marescy je pro něj snad ještě horší. 

Italský trenér se zdá být opravdu striktním, a kdo se mu nehodí musí z kola ven a mezi ty hráče má patřit právě i Ben Chilwell. Nyní totiž mluvil o tom, že chce hrát na invertované fullbacky. To je pozice, kterou hraje třeba Trent Alexander-Arnold v Liverpoolu nebo Oleksandr Zinchenko v Arsenalu, dříve pod Guardiolou Lahm nebo Cancelo. Při bránění tradičně na svých stranách, když má jejich tým balón, ve středu pole, odkud pomáhají výstavbě hry. Většinou tak na této pozici hrají borci, co by mohli hrát v záloze normálně. A to prostě Chilwell není.

Ben Chilwell

Pro Chilwella asi není místo

Nemusíme za každou cenu invertovat levou stranu. Vpravo to může hrát Reece James i Malo Gusto, ale zkusíme to i s levou stranou, protože to zvládají i Marc Cucurella s Renatem Veigou. V posledních týdnech zkoušíme nové věci. Hlavně invertovat Reece Jamese. Koukal jsem na jeho zápasy ve Wiganu, kde hrál jako záložník,” řekl Enzo Maresca.

A jak jste si mohli všimnout, jako o svých levých obráncích mluví o Marcu Cucurellovi a Renatu Veigovi, který přišel z Basileje. Mimochodem pokud na něj Maresca myslí jako na levého beka, možná mi ten přestup začíná dávat smysl a jsem na něj hodně zvědavý. Ale Ben Chilwell? Nikde. To jen potvrzuje tu teorii, že Maresca s ním asi úplně nepočítá a bude si hledat nový klub. Na druhou stranu se absolutně neobávám toho, že by si tak kvalitní hráč jako Chilwell nový klub nenašel, ať už v Premier League nebo jinde. A neměly by to být kluby typu Ipswich, ale skutečně kvalitní celky. Třeba to s ním ale Enzo Maresca ještě zkusí a Chilwell se restartuje. Je ho škoda.

Renato Veiga

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.