Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Bruno Fernandes reagoval podrážděně na upřednostňování Ronalda

Střídající Bruno Fernandes © iconsport.photo

Po nezdaru portugalských hráčů proti Francii došlo k zajímavému incidentu. Po stažení Bruna Fernandese ze hřiště byl znatelná jeho frustrace, že trenér stáhl jeho místo Ronalda.

Portugalsko nenaplnilo svůj potenciál vyhrát celé EURO 2024, ale rozhodně nezklamalo. V základní skupině dokázalo otočit nepříznivý vývoj zápasu proti Česku (2:1), poté si poradilo s Tureckem (3:0). Na závěr základní skupiny přišla nečekaná prohra proti Gruzii (0:2). Portugalci prošli přes osmifinále až na penaltové kopy. Ve čtvrtfinále dospěl jejich zápas rovněž k penaltám, ale zde byl tým okolo Ronalda neúspěšný.

Kapitán Portugalska, Cristiano Ronaldo, odehrál každý zápas v základní sestavě, pouze v zápase proti Gruzií byl střídán. Ronaldo selhal při snaze skórovat, a dokonce neproměnil pokutový kop v prodloužení proti Slovinsku. Po neúspěšném pokutovém kopu propukl Ronaldo v pláč, spoluhráči ho utěšovali,
a nakonec Ronaldo proměnil pokutový kop v rozstřelu. Ne všichni byli nadšení z Ronaldovy pozice, když místo něj střídali jiní hráči.

Bruno Fernandes a Cristiano Ronaldo

Naštvaná reakce Bruna Fernandese

V zápase proti Francii bylo Portugalsko lepším týmem. Bruno Fernandes byl ústřední postavou Manchesteru United i Portugalska, ale byl to právě on, kdo střídal v 75. minutě. Fernandes byl jedním
z mála, kdo měl míč pod kontrolu a snažil se vytvořit šance. Když opouštěl hřiště, byl Fernandes značně frustrovaný, že musel odejít, zatímco jeho slavnější spoluhráč zůstal na hřišti.

„Mohl být naštvaný. Byl střídán v 75. minutě a byl to jeden z mála hráčů, který se snažil něco vymyslet. Je jasné, že budete cítit frustraci. Na druhou stranu si Ronaldo zasloužil zůstat na hřišti, protože měl stále šanci vsítit gól," okomentoval situaci bývalý obránce Red Devils, Wes Brown.

„V týmu je příliš respektu směrem k Ronaldovi. Byl tam jeden přímý kop, který nebyl na jeho silné straně. Ronaldo si ho přesto vzal, aby mohl konečně skórovat. Myslím, že to došlo do fáze, kdy si hráči říkali, že ho trenér nevystřídá, protože jde o jeho poslední EURO. Stále je to ale hráč, který dokáže střílet góly. Jeho výkony nebyly příliš dobré, ale myslím si, že trenér nechtěl na sebe vytvořit tlak tím, že ho nepostavil do sestavy.”

Ronaldo má nyní na svém kontě 212 startů za národní tým a vstřelil 130 gólů. Bezprostředně po skončení EURO Ronaldo prohlásil, že to byla jeho poslední účast na evropském šampionátu. Na další velkolepé akci – Mistrovství světa 2026, hodlá pokračovat.

Ronaldo s Fernandesem


Přečtěte si také: Moises Caicedo veřejně odsuzuje trenérský styl Mauricia Pochettina

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.