Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Budoucnost Ivana Toneyho závisí na zdravotním stavu Igora Thiaga

Ivan Toney © iconsport.photo

Ivan Toney se možná nedočká přestupu. Nová posila a náhrada za něj si poranila meniskus.

Nešťastné zranění rekordní posily může znamenat zamezení odchodu Ivana Toneyho

Osmadvacetiletý kanonýr Brentfordu, Ivan Toney, byl jednou nohou pryč z klubu. Hráč si vyloženě přál posun na vyšší úroveň. Vedení Brentfordu se smiřovalo, že přijde o svého ostrostřelce a chtělo získat peníze za přestup, protože hráči příští léto končí smlouva.

Brentford počítal s odchodem anglického reprezentanta, a proto koupil třiadvacetiletého brazilského útočníka Igora Thiaga. Ten si bohužel při posledním přípravném utkání poranil meniskus. Brentford zvítězil v přípravném zápase 5:2 a Thiago se uvedl dvěma přesnými zásahy.

Jak vážné zranění bude, ukáže nakonec vyšetření, po kterém se rozhodne, zda Toney zůstane, nebo dostane svolení k odchodu. Toney jasně deklaroval, že s klubem neprodlouží smlouvu. Aktuálně se pohybuje Toneyho tržní hodnota okolo 40 milionů liber. Vedení Brentfordu si cenilo Toneyho až na 100 milionů liber.

Igor Thiago

Ivan Toney se těší zájmu tří klubů

Ivan Toney přestoupil v roce 2020 do Brentfordu z Peterborough United. Nová akvizice Brentford vyšla na 10 milionů liber. Nicméně tato investice se klubu vyplatila – Toney skóroval 72 gólů (36 v Premier League) ve 141 zápasech.

Toney si odpykával osmiměsíční trest za porušení pravidel sázek FA, v lednu přišel jeho návrat
a pomohl svému týmu udržet se mezi elitou.

V minulosti stál o Toneyho londýnský Arsenal, který nakonec upustil od zájmu. Nyní se o něj zajímá trojice klubů: Tottenham Hotspur, West Ham United a Manchester United. Toney by našel uplatnění ve všech třech týmech, nejvíc by pasoval asi do systému Tottenhamu, který nutně hledá zakončovatele. Po odchodu Harryho Kanea nemají Spurs nikoho v útoku. Manchester United posílil. Pokud Marcus Rashford opět objeví střeleckou formu, nemusí Erik ten Hag řešit útočníka.

Kde byste si přáli Ivana Toneyho?

Ivan Toney


Přečtěte si také: Co vedlo Benjamina Šeška k odmítnutí londýnského Arsenalu?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.