Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chelsea, Manchester United nebo Liverpool? Rabiot končí v Juventusu

Adrien Rabiot © Iconsport.photo

Před pár lety byl přestup Rabiota do Premier League na spadnutí. Tehdy se ale ukázalo, že jednání s jeho matkou jsou dost složitá, zůstal v Juventusu. Teď se však situace mění.

Adrien Rabiot je odchovancem PSG. Poprvé se na profesionální úrovni prosadil na hostování v Toulouse, ale nakonec zapadl i do prvního týmu PSG. Měl na odchovance taky moc pěknou minutáž, až nezvyklou. Nakonec ale stejně po 227 zápasech přišlo rozhodnutí vedení, že Rabiot odejde. Vybral si nakonec Juventus, jehož se stal oporou v roce 2019. 

V roce 2022 měl ale přitom dost hezky nakročeno do Premier League. Manchesteru United odsouhlasil smlouvu, ale nevyšlo to, k čemu se ještě dostaneme. Zůstat v Juventusu ale nakonec zas tak zlé to nebylo. Zažil životní sezónu, dařilo se mu i střelecky, dobře na tom byl i letos, je základním stavebním kamenem zálohy francouzského nároďáku. V 29 je na vrcholu.

Jednou nohou na Old Trafford

Jeho vztah s Juventusem měl být po posledním pokusu o odchod poškozen. A asi se není čemu divit. A zatímco u Maura Icardiho tahá za nitky jeho žena, Rabiotovi fotbalový život organizuje jeho matka. A asi nám dojde, že to nikdy nebude úplně objektivní. Rabiot měl v létě 2022 údajně odsouhasit nabídku Manchesteru United a přestup byl velmi blízko. 

Jenomže se madam Rabiot rozmyslela a navýšila požadavky, které už Red Devills nebyli ochotni přijmout. Adrien tak zůstal v Juventusu, a dále už to známe. Tehdy tak toto jednání dost možná odradilo i další kluby jako Tottenham, které měly zájem. Nyní Rabiotovi skončila smlouva a Juventus si ho samozřejmě v týmu chtěl nechat. Nabídka 7 milionů eur ročně ale byla francouzským reprezentantem odmítnuta.

Kam Rabiot půjde?

To znamená, že kluby z Premier League mají volno. A kdo se nabízí? Samozřejmě se hned mluví o tom, že by ho mohl znovu zkusit podepsat Manchester United, ale co kdyby Chelsea skutečně prodala Gallaghera? V tom případě by mohl být Rabiot asi celkem solidní náhradou, která by zase přilila nějakou tu zkušenost. 

V zimě se spekulovalo o tom, že by ho zadarmo mohl zkusit podepsat i Liverpool nebo Arsenal. Samozřejmě to ale nebude jen mezi těmito kluby. Že je Rabiot zadarmo by mohl být game changer pro Barcelonu. Ve hře může být i setrvání v Itálii, kde by údajně mohl mít zájem AC Milán, ale vzhledem k požadovanému platu bude dohoda složitá. Trochu se ale obávám, aby nebyly požadavky paní mámy tak vysoké, že v řadě zbydou jen kluby ze Saudské Arábie.

Adrien Rabiot

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.