Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chelsea pouští další velký talent. Kdo jde z kola ven?

David Datro Fofana © Iconsport.photo

Chelsea musí i prodávat. Pár hráčů bylo vyloženě určených k odchodu, mezi nimiž i Armando Broja, Trevoh Chalobah nebo David Datro Fofana. Zatímco první dva zůstali v Premier League, Datro Fofana má nyní překvapivě namířeno do Řecka.

Ve spolupráci s Enzem Marescou vedení Chelsea určilo hráče, kteří prostě nebudou v plánech, budou odejiti a nějakým způsobem by měli zachraňovat finanční fair-play. V jejich čele byl samozřejmě jeden z nejlepších hráčů loňské sezóny Conor Gallagher. Těmi dalšími pak byli borci jako třeba Ben Chilwell, Raheem Sterling, ale i mladší a stále dost talentovaní borci jako Trevoh Chalobah, Armando Broja nebo třeba navrátilec z hostování David Datro Fofana. Toho se ale prodat během evropského přestupového okna nepodařilo, zatímco Broja hostuje v Evertonu, Chalobah v Crystal Palace.

Nový Drogba?

David Datro Fofana je rodákem z Pobřeží Slonoviny. V Evropě ale poprvé dostal šanci v Norsku a vzal ji za pačesy. V dresu jednoho z největších klubů, tedy Molde, odehrál 65 zápasů, dal 24 gólů a na 10 přihrál. Bylo celkem šokem, když ho v zimě jako posilu a konkurenci do útoku přivedla Chelsea a v prvním zápase hned hrál. Nakonec to ale skončilo jen u 4 zápasů. Na startu nové sezóny už se připravoval s Unionem Berlín, a to i na Ligu mistrů. Ve finále to ale byla právě milionová soutěž, kde dal tenhle mladík jeden ze dvou gólů. V zimě tak Berlín opustil. V Burnley už to bylo o něco lepší a ukázal, že umí. Výsledkem byly 4 góly.

Řecká cesta

Chelsea to ale nepřesvědčilo a evidentně to dostatečně nepřesvědčilo ani ostatní kluby, protože o 21letého rodáka z města Ouredagio zájem příliš nebyl. Přitom potenciál má obrovský, je stále mladý a zatím ani ne drahý. Všude je přestupové okno zavřeno. Jsou tu ale i výjimky, a jednou takovou je Řecko. A právě tam má nyní Datro Fofana namířeno. Posílit by měl AEK Athény. Z tohoto klubu byl registrován zájem i o Anthonyho Martiala. Ambice s posilami jako Erik Lamela nejsou malé. A tento mladý útočník by měl být další velkou posilou, která by měla pomoct k útoku na titul po 2 letech. Jednat by se mělo o hostování s nepovinnou opcí. Ta by měla být ve výši až 20 milionů eur. To by z Datra Fofany udělalo nejdražšího hráče historie ligy. S celkem velkým přehledem by překonal rekord, jenž už 25 let drží Zlatko Zahovič.
David Datro Fofana

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.