Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chelsea se bude prát s Tottenhamem o dánský klenot

Patrick Dorgu © Iconsport.photo

Asi bychom se měli naučit jméno Dorgu, Patrick Dorgu. Někdo si ho asi i pamatuje ze vzájemného zápasu s Dánskou U21 z aktuální edice kvalifikace na Euro U21 na Slovensku.

Patrick Dorgu je odchovancem dánského Nordsjaellandu, což je celek známý především prací s talenty z Afriky, které následně přeprodává do velkých klubů. Tímto týmem prošel třeba Simon Adingra, Ernest Nuamah nebo Mohammed Kudus, dnes všichni hráči Premier League. Dále jak ke třem zápasům za rezervu to ale rodák z Kodaně nedotáhl. 

Jako velký talent ho totiž do svých řad už do úrovně U19 přivedlo italské Lecce. Po boku Daniela Samka výrazně pomohl k titulu v Primaveře, ale na rozdíl od českého záložníka si řekl i o šanci v prvním týmu, kterou vzal. Celou sezónu odehrál v základní sestavě. Z pozice levého obránce navíc vstřelil dva góly. Rázem se z něj stala senzace.

Nová reprezentační hvězda

Svou kvalitu jasně demonstroval i v dresu dánské reprezentace do 21 let, kdy patřil mezi nejlepší dánské hráče v zápase s výběrem našich reprezentantů ve stále probíhající kvalifikaci na Euro U21 na Slovensku. Jenomže ono to vypadá, že to už se Dorgua týkat nebude. Kouč Knudsen ho povolal do seniorské reprezentace. Při debutu se Švýcarskem mu pak na gól stačila ani ne minuta, když přišel do hry. Fantastický debut a Dorgu opět demonstruje, že Dánsko v něm má obrovskou budoucnost a možnou budoucí oporu. Nezapomínejme navíc na to, že je mu stále jen 19. A Lecce si mne ruce.

O Dorgua bude boj

Obrovský zájem o něj má mít Tottenham. Dorgu byl na seznamu vysněných posil Spurs již během tohoto léta. Stejně na tom ale má být i Chelsea, jenž mladého Dána chtěla podepsat skrze sesterský klub ve Štrasburku. Oba dva kluby ale skončily na tom, že Lecce požadovalo až 30 milionů eur. Během této sezóny tak mladičký bek opět musí dokázat, že za ty peníze stojí. 

Oba londýnské kluby, a nejen ony, jeho formu dobře sledují a nabídky rozhodně v příštích přestupových oknech dorazí. Kdyby byl zájem i z Manchesteru United nebo třeba takového Liverpoolu, nikdo by se asi nedivil. Stále je to ale jen druhá Dorguova sezóna mezi dospělými.

Patrick Dorgu

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.