Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chtěl bych být jako Ibrahimovič, říká Zirkzee

Joshua Zirkzee © Iconsport.photo

Manchester United se sžívá se svým novým útočníkem z Bologni. Konkurence tu byla. I proto si tak na Old Trafford výběru mladého Nizozemce váží. Zatím se ukazuje s velkým potenciálem a míří vysoko.

Joshua Zirkzee je za velký talent považován už několik let. Jako mladík se totiž z Nizozemska přesunul do Bayernu Mnichov, kde ve svých 18 letech kryl záda Robertu Lewandowskimu. Nějakých pár gólů dal, ale bylo jasné, že musí na hostování. 

V Parmě se mu nedařilo, ale na hostování v belgickém Anderlechtu vstřelil 15 ligových gólů a na trvalý přestup se přesunul do Serie A, kde ho za 8,5 milionu eur podepsala Bologna. První sezóna se mu vůbec nepovedla, byl zraněný a byl náhradníkem za Marka Arnautoviče. Když ale rakouská superstar přestoupila do Interu, přišli Calafiori a další. Thiago Motta vedl skvělé mužstvo a Zirkzee byl jeho ozdobou. S 11 góly a 4 asistencemi byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem roku Serie A. A konkurence nebyla vůbec malá.

Nový Ibrahimovič?

A malá nebyla ani konkurence Manchesteru United, jenž nakonec rodáka ze Schiedamu podepsal za 42 milionů eur. Velký zájem byl hlavně z AC Milán, dost se mluvilo i o Juventusu. Nakonec ale Zirkzee přeci jen zakotvil v Manchesteru, a Erik ten Hag už během prvního duelu poznal, že bude pracovat s ohromně talentovaným hráčem. Byl to právě Zirkzee, kdo rozhýbal zápas s Fulhamem a nakonec jediným gólem rozhodl o úvodní výhře Rudých ďáblů. 

I v dalších zápasech ukázal svůj velký potenciál. Skvělé tvůrčí schopnosti, výborná práce s balónem a čtení hry. Zatím mu to kromě onoho gólu s Fulhamem nejde jen v zakončení. A to je ten markantní rozdíl mezi ním a Zlatanem Ibrahimovičem, jenž kdysi za Man U nastřílel 29 gólů za 53 zápasů. Právě s touto švédskou ikonou se nyní Joshua Zirkzee tak trochu porovnává. Chtěl by být jako on.

„Rád bych byl jako Zlatan Ibrahimovič. Často mi lidé říkají, že máme podobný herní styl. Měl jsem do angažmá dobrý start na Fulhamu. Jenomže pak jsme dvakrát po sobě prohráli a v takovém klubu pak jste ihned středem pozornosti. Ale věřím, že to celé bude v pohodě. Věřím, že budu mít dobrou kariéru. Jako hráč zjistíte, co potřebujete udělat, a na jaké úrovni výkonů se potřebujete držet, abyste byl opravdu na špičce. Proti Liverpoolu jsem spaloval šance. Nebylo to dobré. Dostával jsem se do dobrých pozic? Ano. Jak je ale potom možné, že balón neskončil v síti? Start nebyl nejlepší, ale víme, na čem máme zapracovat,” řekl Joshua Zirkzee.

Joshua Zirkzee

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.