Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Co vedlo Benjamina Šeška k odmítnutí londýnského Arsenalu?

EURO 2024 – Benjamin Šeško © iconsport.photo

Slovinský útočník Benjamin Šeško měl možnost jednat s Arsenalem. Nakonec se však rozhodl zůstat v německém celku.

Arsenal hledá útočníka TOP kvalit, který by mu po dlouhé době pomohl získat vytoužený ligový titul v Premier League. Jedenadvacetiletý slovinský střelec Benjamin Šeško byl v hledáčku Gunners. Šeško před začátkem minulé sezony přestoupil ze Salzburgu do Lipska. Hned ve své úvodní sezoně se uvedl čtrnácti přesnými zásahy v Bundeslize a další čtyři přidal v německém poháru a Lize mistrů. Dohromady tak stihl vstřelit osmnáct gólů ve 41 zápasech.

Povedené uvedení Šeška v jeho premiérové sezoně vyvolalo vzruch mezi velkokluby v Anglii. Mezi největší obdivovatele mladého Slovince patřily Arsenal s Manchesterem United. Vše nasvědčovalo tomu, že Šeško zamíří do Arsenal. Nakonec nastal zvrat v celé situaci a talentovaný útočník se rozhodl podepsat lukrativní smlouvu v bundesligovém týmu.

Benjamin Šeško

Benjamim Šeško: Nechci učinit unáhlené rozhodnutí

Benjamin Šeško se objevil také na EURO 2024, kde sice gól nevstřelil, nicméně se uvedl velmi dobrými výkony. Dřímá v něm obrovský potenciál a byla by škoda, pokud by ho nenaplnil a vyhasnul. Tento jev bývá velmi častým obrázkem, kdy mladý nadějný hráč kývne na nabídku giganta, a celý přesun nakonec nezvládne.

Šeško si je vědom své budoucnosti, které klade velký důraz a v jednom z rozhovorů řekl:

„Promyslel jsem si to velmi dobře. Věřím, že jsem učinil dobré rozhodnutí. Chci nejdříve načerpat zkušenosti a neuspěchat věci. RB Lipsko je skvělým týmem, kde se mohu mnohé naučit a připravit mě na další level. Líbí se mi vize Lipska, která je založena na zlepšování."

Velkou roli sehrál také současný manažer Lipska Marco Rose.

„Mluvili jsme s trenérem. Řekl mi, že si přeje, abych zůstal, ale rozhodnutí je na mě a mých pocitech. Pokud bych cítil, že je vhodný čas odejít, tak by mi nebránil. V opačném případě mi doporučil zůstat a pracovat dále na sobě. Je to vynikající trenér a jsem rád, že můžu pracovat s ním. I díky tomuto jsem se mohl soustředit pouze na EURO 2024.," nešetřil slovy chvály na svého trenéra.

Ačkoli Benjamin Šeško podepsal novou lukrativní smlouvu, mohl by se přestup do Arsenalu uskutečnit příští léto. Existuje velká šance, že Arsenal nezíská ani Viktora Gyokerese, takže by si musel vystačit s hráči, které má, a příští léto by se opět pokusil získat mladého Slovince.

Benjamin Šeško

Statistiky Benjamina Šeška:

Klub

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Žluté karty

Červené karty

RB Lipsko

42

18

2

1

0

RB Salzburg

79

29

11

3

1


Přečtěte si také: Fanoušci Chelsea volají po prodeji Bena Chilwella

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.