Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Conor Gallagher: Nebyl jsem dost dobrý pro Skotsko, proto reprezentuji Anglii

Conor Gallagher naskakuje do zápasu © iconsport.photo

Conor Gallagher je hvězdou Chelsea. Letos nechybí ve výběru Anglie na EURO 2024. Kromě Anglie mohl reprezentovat také Skotsko, ale nebyl zájem.

24letý anglický záložník je součástí výběru Garetha Southgatea na EURO 2024. Do prvního zápasu se Srbskem naskočil na 22 minut. Přitom nechybělo mnoho a Gallagher mohl reprezentovat Skotsko. Jeho dědeček z matčiny strany byl Skot. V mládežnických reprezentacích byl Gallagher odmítnut oběma zeměmi a nakonec si vydobyl jméno v Anglii.

„Otec mého otce byl z irské strany, otec mé matky ze Skotska. Když mi bylo 15 nebo 16, nebyl jsem dost dobrý, abych mohl hrát za mládežnický výběr Anglie, tak jsem se rozhodl to zkusit se Skotskem, ale ani pro ně jsem nebyl dobrý. Tak jsem se rozhodl zapracovat na sobě, abych mohl dostat šanci v Anglii
a naštěstí se to podařilo,”
 sdílí svou zkušenost Gallagher.

Gallagher držel palce Skotsku

Ačkoli Skotsko odmítlo Conora Gallaghera, když byl náctiletý, nemění to nic na tom, že mu držel palce
v úvodním zápase proti Německu. Co říkal před zahajovacím utkání celého šampionátu?

„Těším se na to. Je to výborný zápas k zahájení celého turnaje a jsem si jistý, že se na něj budou dívat všichni kluci. Je to zápas mezi dvěma velkými týmy. Německo má špičkový tým a jak znám Skotsko, nebude to mít domácí tým jednoduché. Bude to velmi zajímavé utkání,” predikoval Gallagher.

Bohužel nejen on, ale i jeho předkové museli zkousnout debakl 1:5. Skotsko sice mělo v kolonce jednu vstřelenou branku, ale tu si vstřelili sami Němci. Pokud chce Skotsko pomýšlet na postup, musí bezpodmínečně další zápas vyhrát, jinak opět skončí jeho pouť v základní skupině.

Zdecimovaní hráči Skotska

Dostane Gallagher více prostoru?

Conor Gallagher byl součástí anglického výběru na MS 2022 v Kataru, ale šanci nedostal. Po působivé sezoně v dresu Chelsea dostal šanci na EURO 2024, kde by měl dostat více prostoru, což potvrdil zápas proti Srbsku (1:0 pro Anglii).

Předpokládá se, že jeho role bude více defenzivní než v dresu Blues.

„Nevadí mi, kde budu hrát, zda budu muset plnit defenzivnější nebo ofenzivnější roli. Jsem připraven odehrát zápas na jakékoli pozici, umím zastat obě role,” neskrývá své odhodlání.

Zároveň si je vědom, že má kolem sebe samé talentované hráče typu Phila Fodena nebo Juda Bellinghama.

Trent Alexander-Arnold příliš svým výkonem neoslnil, a proto je reálné, že by Gallagher mohl dostat šanci v příštím zápase.

Velmi zajímavé bude také sledovat hráčovu budoucnost na Stamford Bridge. O jeho služby dlouhodobě usiluje Tottenham, ale kolem něj krouží také další kluby. Zůstane odchovanec Chelsea v Londýně, nebo se bude stěhovat?

Conor Gallagher


Přečtěte si také: Erik ten Hag prozradil, proč mu vedení United chce prodloužit smlouvu

Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.