Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Další posilou Chelsea je brankář Filip Jorgensen

Filip Jorgensen © chelsea.com

Filip Jorgensen je nejnovější posilou Chelsea. Měl by se prát o pozici nové brankářské jedničky s Robertem Sánchezem, velkým oblíbencem Enza Marescy. Do Villarealu mělo jít údajně okolo 24 milionů eur. Odejít by naopak mohl Djordje Petrovič.

Chelsea posiluje opravdu ve velkém. Není to ale něco, co bychom neočekávali. Na rozdíl od minulých sezón to ale není takové posilování. Hráči, kteří něco skutečně mohou měnit, respektive to od nich očekává i veřejnost, vůbec nepřichází, a asi ani nepřijdou. 

Řekl bych, že kádr má Chelsea sestavený a přijdou spíše jen hráči, kteří rozšíří tu enklávu mladých hráčů, kteří podle mě dopadnou jako Chukwuemeka a jemu podobní, tedy jako okrajoví hráči sestavy, kteří sem tam dostanou 10 minut v zápase místo toho, aby hráli v menších klubech pravidelně a časem se na tu úroveň Chelsea třeba dostali.

Nová posila Chelsea

Filip Jorgensen, ta nejčerstvější posila, by ale mohl být jiný. Enzo Maresca si u vedení poručil nového brankáře a Jorgensen je tím, koho mu přivedlo. Švédský rodák reprezentující Dánsko hrál už od mala ve Španělsku. 

Časem se přes různé kluby dostal až do Villarealu, kde byl nějakou dobu oporou B-Týmu, který se dokonce mihnul i ve druhé lize, loňskou celou sezónu pak chytal za první tým jako jednička místo Pepeho Reiny, veterána, dnes už brankáře italského Coma. Jorgensenovou silnou stránkou je hlavně rozehrávka, kterou měl jednu z nejkvalitnějších v lize. Osobně si ale nemyslím, že je nějak lepší než Sánchez nebo Petrovič.

Chelsea za něj do Villarealu poslala údajně 24,5 milionů eur. Smlouvu pak mladý 22letý brankář s prakticky minimálními zkušenostmi s fotbalem na nejvyšší úrovni, kdy za Villareal odchytal 44 zápasů, podepsal do roku 2030 s opcí na další rok. 

Chelsea tak pokračuje v podpisech dlouholetých smluv, ačkoliv se mluví o tom, že jí to bude zatrhnuto. To však zatím neplatí. Jorgensena bude moct Maresca vyzkoušet ihned. Míří totiž přímo do USA, kde Chelsea odehraje zápasy s Clubem América, Manchesterem City, Realem Madrid a Interem Milán. Vedení nyní musí řešit hlavně to, kdo půjde z brankářů z kola ven. Velmi dobře se totiž jeví také Fin Lucas Bregström.

Filip Jorgensen

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.