Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Donny van de Beek se loučí s fanoušky United poté, co konečně opouští klub

Van de Beek © iconsport.photo

Donny van de Beek opouští Manchester United. Kletba jménem „Manchester United“ je u konce. Hráč ale hledá pozitiva ve svém angažmá.

Záložník Manchesteru United Donny van de Beek se srdečně rozloučil s fanoušky poté, co zamíří do španělské Girony. Sedmadvacetiletý hráč přestoupil do United z nizozemského Ajaxu v roce 2020 za 40 milionů liber včetně doplňků.

van de Beek zasáhl pouze do 34 zápasů ve třech sezonách Premier League v dresu Manchesteru United. Pro nizozemského hráče je tato bilance nedůstojná obzvláště poté, co dokázal s Ajaxem postoupit až do semifinále Ligy mistrů v roce 2019.

Nizozemec se dlouhodobě nemohl prosadit na Old Trafford, zamířil tak do Evertonu a Eintrachtu Frankfurt, ale v ani jednom týmu se nedočkal potřebné herní praxe. Frankfurt měl možnost uplatnit opci a vykoupit záložníka za 9,5 milionu liber, ale nakonec tak neučinil.

Van de Beek se nakonec dočkal osvobození ze spárů Manchesteru United a míří do Girony, která potvrdila přestup. Girona zaplatí poplatek ve výši 500 000 eur a k tomu přidá pár dodatků. Celý obchod tak může vyjít Gironu na 15 milionů eur. Girona skončila na historicky třetím místem, pouhé čtyři body za druhou Barcelonou. Nově se tak stane spoluhráčem Ladislava Krejčího, který zde přestoupil ze Sparty ještě před začátkem EURO 2024.

Rozloučení s fanoušky Manchesteru United

Přestupové spekulace o jeho odchodu z Old Trafford se naplnily. „Drahá rodino Manchester United. Dnešní den je nezapomenutelný, protože mé dobrodružství v klubu je u konce. Chtěl bych vám všem poděkovat za Vaši podporu. Od prvního dne, co jsem přišel do klubu, cítil jsem se velmi dobře a za to jsem vděčný," napsal van de Beek na svém Instagramu a pokračoval:

„Děkuji všem, kteří mi v klubu pomohl se zde cítit jako doma. Zvláštní poděkování zaslouží především fanoušci, díky kterým na toto angažmá nezapomenu. Narodily se mi tu dvě děti, Manchester bude vždy speciálním místem pro mé srdce. Hodně štěstí Všem, ještě se uvidíme."

Reakce ostatních nenechala na sebe dlouho čekat. Kapitán Manchesteru United a bývalý spoluhráč, Bruno Fernandes napsal: „Zasloužíš si pouze nejlepší."

Celkově se potkal s pozitivními reakcemi fanoušků, kteří mu poděkovali za strávené roky v týmu
a popřáli mu úspěšný restart kariéry a pouze jen to nejlepší.

Osobně mi vždy bylo líto van de Beeka, že promarnil svůj čas v Manchester United. Bude velmi zajímavé sledovat, jak se dokáže poprat s novou výzvou. Rozhodně si ale polepší, jelikož Girona bude hrát Ligu mistrů.


Přečtěte si také: Starosta Marseille chce zhatit přestup Masona Greenwooda do klubu

Zdroj: sportbible.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.