Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Enzo Fernandez si zavařil svým videem u svých spoluhráčů v Chelsea

Enzo Fernandez © iconsport.photo

Živé vysílání Enza Fernandeze během oslav mu zavařilo. Francouzská fotbalová federace podala žalobu. Fernandezovi spoluhráči jsou rozzlobeni.

Argentina zvítězila ve finále Copa America proti Kolumbii 1:0 po prodloužení. Hráči propadli oslavám
a cestou autobusem natáčel oslavy záložník Chelsea Enzo Fernandez. Na tom by nebylo nic divného, dokud nedošlo na zpívání písničky s rasistickým a homofobním kontextem směrovaným
k francouzským hráčům.

„Slyšte a sdílejte, oni hrají za Francii, ale všichni jsou z Angoly. Umí dobře běhat, rádi spí s transgendery, jejich matky jsou z Nigérie, otcové z Kamerunu, ale v pase mají napsáno: Francouz," přesně tak zněla slova toho, co hráči zpívali. Kromě rasistického kontextu na původ hráčů směřoval útok i na Kyliana Mbappého, který má co dočinění s transgender modelkou Ines Rau.

Krátce po sdílení videa na Instagramu se strhla řetězová reakce napříč celým světem. Mnoho jeho spoluhráčů z Chelsea, zejména francouzské národnosti, bylo rozzuřeno tím, čeho se jejich spoluhráč dopustil.

Francouzská fotbalová federace chystá žalobu

Ihned po skončení živého vysílání se stalo video virálním a byla otázka času, kdy se rozšíří internetem. Francouzská fotbalová federace se rozhodla podat obvinění směrem k argentinské fotbalové federaci
a řídicím orgánům FIFA. Podle nich je nepřijatelné, aby se někdo dopustil tak rasistického
a diskriminačního činu.

„Předseda Francouzské fotbalové federace, Phillipe Diallo, odsuzuje jakékoliv náznaky rasismu nebo diskriminace na adresu francouzských hráčů v kontextu písně zpívané hráči a příznivci Argentiny po vítězství ve finále Copa America na sociálních sítích."

„S ohledem na závažnost těchto šokujících poznámek, které jsou v rozporu s hodnotami sportu
a lidskými právy, se prezident FFF rozhodl postavit svůj argentinský protějšek a FIFA k soudu za rasismus a diskriminaci,"
stálo v tiskové zprávě Francouzské fotbalové federace.

Reakce francouzských spoluhráčů z Chelsea

Enzo Fernandez má v Chelsea hned několik francouzských spoluhráčů. Obránce Wesley Fofana zveřejnil Fernandezovo video na Instagram a napsal:

„Fotbal v roce 2024: Rasismus bez zábran."

Bezprostředně poté, ho přestal Fofana sledovat na sociální síti Instagram. K Fofanovi se přidali i další francouzští spoluhráči Axel Disasi a Malang Sarr.

V nadcházejících týdnech se vrátí Enzo Fernandez zpátky na Stamford Bridge, ale tento spor bude trvat určitě ještě nějakou dobu. Před Enzem Marescou čeká složitý úkol. Osobně si myslím, že celý incident může dospět k tomu, že Fernandez bude muset opustit londýnský klub.


Přečtěte si také:
Jadon Sancho a Erik ten Hag se usmířili. Dostal Sancho druhou šanci?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.