Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Enzo Maresca a Reece James se vyjádřili k Enzovi Fernandezovi

Argentina – vítěz Copa America 2024 © iconsport.photo

Poprvé promluvili o incidentu trenér Enzo Maresca a kapitán Reece James. Podle nich je tato kapitola uzavřená, ale zároveň ji nechtějí ani nijak extra komentovat.

EURO 2024 a Copa America již týden znají své vítěze. Oba vítězové si zavařili na problém. Zatímco španělští hráči se při oslavách pustili do Gibraltaru, který spadá pod britské impérium, Enzo Fernandez se svými spoluhráči urážel francouzské hráče, s nimiž se střetli před dvěma lety ve finále MS 2022 v Kataru.

Enzo Fernandez natáčel živé vysílání na sociální síti Instagram. Ve videu byl spatřen on se svými spoluhráči, jak zpívají chorál, jehož text byl rasistický a homofobní. Video se okamžitě stalo virálním a pobouřilo nejen francouzské hráče, ale také francouzský fotbalový svaz a další hráče tmavé pleti. Spoluhráč Enza z Chelsea, Wesley Fofana, veřejně odsoudil toto chování a smazal si Fernandeze z Instagramu.

Ruku na srdce, text není zas tak útočný, a takové „hecovačky" bývají velmi časté mezi rivaly. Nicméně žijeme v dnešní době, která je založená na etice a dalších hodnotách, a proto je potřeba respektovat ostatní.

Enzo Fernandez přišel s veřejnou omluvou několik hodin poté, co došlo ke zveřejnění videa. Způsobená nevole mezi Fernandezem, Fofanou a dalšími francouzskými hráči Chelsea skrze incident, řešil nejen klub, ale i trenér a kapitán Chelesa.

Enzo Fernandez

Enzo Maresca: Hráč se omluvil – nevidím v tom problém

Aniž by začala sezona, nově příchozí kouč Enzo Maresca musí hned řešit trable způsobené videem, jež kolovalo po internetu. Jak se k celému incidentu vyjádřil?

„Myslím si, že to je docela jednoduché. Hráč se omluvil, stejně jako klub. Myslím si, že není potřeba dále rozvádět celý incident."

„Abych byl upřímný, nevidím v tom žádný problém," reagoval na otázku ohledně návratu Fernandeze

„Koneckonců, stejně jsme všichni pouze lidé. Nemyslím si, že by to mysleli oba hráči špatně. Věřím, že nedojde k problému, jakmile se Enzo připojí k týmu."

„Jak jsem řekl, hráč se omluvil, stejně jako klub, není potřeba to dále rozebírat. Myslím si, že nikdo není špatná osoba, jsou to pouze lidé, může se to stát. Nemyslím si, že to bude problém."

Reece James: Doufám, že nás to stmelí

Stejně jako manažer, tak i kapitán Reece James se vyjádřil k incidentu:

„Je to zapeklitá situace. Myslím, že Enzo uznal, že udělal chybu, rychle se omluvil klubu, hráčům a všem, koho se to dotklo."

„Enzo zatím nedorazil, ale nevím, jestli je vůbec důvod něco napravovat. Budeme chytřejší, až se připojík týmu."

„Doufám, že všichni hráči budou na stejné vlně a posune to tým dále. Mluvil jsem s Enzem a s ostatními hráči, ale to si nechám pro sebe."

Chelsea momentálně čeká turné po USA, kde dojde k připojení Enza ke zbytku týmu. Bedlivě budeme sledovat veškeré informace týkajících se případných problému v této kauze.

Enzo Maresca a Reece James


Přečtěte si také: Konec éry: Kdo nahradí Mohammeda Salaha v Liverpoolu?

Zdroj: premierleague.cz, sportbible.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.