Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Erik ten Hag prozradil, proč mu vedení United chce prodloužit smlouvu

Erik ten Hag pózuje s FA Cupem © iconsport.photo

Manchester United má za sebou jednu z nejhorších ligových sezon. Erik ten Hag byl blízko vyhazovu, nakonec se vykoupil vítězstvím FA Cupu a na Old Trafford zůstane i další sezoně.

V uplynulém ročníku Premier League bylo velmi rušno v táboru Chelsea a Manchesteru United. Oba kluby směřovaly k historicky nejhorším ligovým výsledkům od jejího založení. Půl roku se spekulovalo o odchodu Mauricia Pochettina z Chelsea a Erika ten Haga z Manchesteru United.

Pochettino zabral se svým týmem a vybojoval šesté místo, Erik ten Hag se propadl až na osmé místo. Před finále FA Cupu to vypadalo spíše na to, že Pochettino zůstane v Chelsea a Erik ten Hag opustí Old Trafford. Nakonec se podařilo nizozemskému manažerovi uspět ve finále proti městskému rivalovi
a zvítězili 2:1.

Po pár dnech přišel šok pro fanoušky Blues a Pochettino opustil Stamford Bridge, zatímco před pár dny oznámilo vedení Manchesteru United že chystá prodloužit smlouvu s Erikem ten Hagem do roku 2027.


Manchester United má nejlepšího manažera

Před oznámením prodloužení smlouvy Eriku ten Hagovi jednal Sir Jim Ratcliffe s pár manažery, mezi nimiž byl i bývalý manažer Chelsea a Bayernu Mnichov, Thomas Tuchel. Vedení mu o jednání s německým manažerem řeklo.

Jak komentoval celou situaci sám Erik ten Hag?

„Celá sezona byla hektická. V Manchesteru United není nikdy nuda. Minulý týden se objevili u mého prahu s tím, že by rádi pokračovali ve spolupráci. Vždy je moudré, když někdo nejdříve analyzuje, a až poté činí. Na rozhodnutí si vzali více času. Také mi řekli, že hovořili s Thomasem Tuchelem. Není žádné tajemství, že hovořili i s dalšími manažery.”

„V Nizozemsku je nemyslitelné, aby klub jednal s ostatními manažery, zatímco je na lavičce manažer. V Anglii jsou pravidla nastavená trochu jinak, ale stejně nakonec došli k závěru, že již mají nejlepšího manažera. S takovou zprávou přišli na Ibizu.”

Podpis smlouvy zatím nebyl potvrzený, ale dá se očekávat, že každým dnem stvrdí svou budoucnost s Red Devils.

Je docela úsměvné, že Erik ten Hag před možnými spekulacemi hrozil, že bude vyhrávat trofeje jinde. Nelze mu upřít, že ve dvou sezonách získal dvě trofeje, ale předvedená hra je hrozná.


Přečtěte si také: Manchester United investuje 50 milionů liber do modernizace tréninkových hřišť

Zdroj: goal.com, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.