Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Fanoušci Chelsea volají po prodeji Bena Chilwella

Chelsea vs. Wrexham 2:2 © iconsport.photo

Chelsea má za sebou první přípravný zápas, který remizovala 2:2. Fanoušci jsou nespokojeni s výkonem obránce Bena Chilwella.

Chelsea má za sebou první zápas pod vedením nového manažera klubu – Enza Marescy. Londýnský klub vyzval na americkém turné třetiligový klub z Walesu – Wrexham. Zápas skončil 2:2. Chelsea otevřela zápas gólem Nkunka, ale velšský protivník dokázal otočit utkání a Chelsea měla co dělat, aby vyrovnala v 82. minutě zásluhou Ugochukwa.

Premiéra Enza Marescy tedy úplně nevyšla, když vezmeme v úvahu, že Wrexham ještě před pár měsíci hrál dokonce čtvrtou nejvyšší anglickou ligu. Fanoušci Chelsea vyjádřili svou nespokojenost několikrát
v průběhu zápasu. Terčem kritiky byl obránce Ben Chilwell, kterého donedávna hájili a nechápali jeho případný odchod pryč.

Hráči Chelsea

„Prodejte Chilwella, dokud to jde," vyzývají fanoušci na sociálních sítích

„Prodejte Chilwella, dokud to jde."

 

„Chilwell je špatný. Toto stojí za zvážení."

„Chilwell nemůže hrát na levé straně středního obránce. Prosím, prodejte ho."

„Zbavte se Chilwella."

„Chilwell se nehodí do nového systému."

Toto je hrstka vybraných komentářů, které se vesměs opakovaly. Ben Chilwell je typicky levý obránce, který ještě umí hrát na levém kraji zálohy. Pro něj to byla, dá se říct, premiéra. Na pozici středního obránce odehrál pouze jediný zápas ve své kariéře, a to v ligovém poháru proti Aston Ville před čtyřmi lety (1:2).

Tento zápas nepodpořil příliš fakt, že by se Chilwell opravdu hodil do základní sestavy Blues v systému Marescy.

Co čeká Chelsea?

Enzo Maresca pevně věří, že se týmu podaří zlepšovat výkony i výsledky během turné v USA. Tým si musí zvyknout na nový styl. Nyní čeká na jeho svěřence pouze těžší týmy. Nejdříve budou Blues čelit Celticu, poté Club America, Manchesteru City, Realu Madrid a na závěr na ně bude čekat Inter Milán.

Wrexham vlastní filmový herec Ryan Reynolds, který se netají touhou dovést Wrexham do Premier League. Postup ze čtvrté do třetí nejvyšší anglické soutěže je rozhodně dobrým signálem a v minulosti několik týmů dokázalo postoupit ze čtvrté ligy do Premier League během pár sezon. Například Fulham, Swansea nebo Cardiffu se podařil tento úspěch učinit. Swansea a Cardiff jsou rovněž z Walesu, nic není nemožného.

Zamyšlený Enzo Maresca


,Přečtěte si také: Enzo Maresca a Reece James se vyjádřili k Enzovi Fernandezovi

Zdroj: premierleague.cz, sportbible.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.