Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Guardiolova vysněná posila? Morgan Gibbs-White

Morgan Gibbs-White © Iconsport.photo

Dosud je historicky nejdražší posilou v historii klubu Nottingham Forest, a že jich za ty roky bylo skutečně hodně. Podle posledních zpráv ale budou mít Lesníci skvělou příležitost na to ho zpeněžit a vydělat.

Morgan Gibbs-White je odchovancem Wolverhamptonu. Za Wolves Gibbs-White hrál od roku 2008. V prvním mužstvu se ale kdovíjak neprosadil. Za 88 zápasů dal jen 3 góly. Pravdou ale je, že neměl tolik ofenzivních úkolů, jako na něj spadlo během hostování v Sheffieldu United, za nějž v Championship vstřelil 11 gólů a na 9 přihrál. 

Než aby se ale následně konečně stal hvězdou Vlků v Premier League, za rekordní peníze ho podepsal. Nottingham Forest. A dobré oko vedení se ihned poznalo. Z Gibbs-Whitea se stala jedna z největších mladých osobností ligy a jeden z nejzajímavějších mladých hráčů.

Stal se tahounem ofenzivy z pozice ofenzivního záložníka. Dával důležité góly, nahrával na ně. Vynikající dribling, herní myšlení a dost solidní zakončení. Balíček, jenž Gibbs-White dobře prodal i v reprezentaci do 21 let na zlatém Euru v Gruzii a Rumunsku. To měl životní sezónu teprve před sebou. Během té minulé totiž v Premier League zapsal 5 gólů a 10 asistencí. Pomohl třeba zničit Manchester United. Z jeho strany takřka dokonalý výkon. Nottingham za něj zaplatil 30 milionů eur. Jeho aktuální hodnota už je dokonce 40 milionů. A zájemci se hrnou.

Posílí Gibbs-White Manchester City?

Poslední zprávy mluví o tom, že Pep Guardiola ho identifikoval jako možnou posilu na další přestupové okno, případně další léto. A když se na to tak podíváme, dává to rozhodně smysl. Dva ofenzivní záložníci, dvě křídla. 4 posty a na každém jednom z nich by mohl univerzální Gibbs-White hrát. Je mu stále jen 24 let. Potenciál obrovský. Trochu v něm i jeho stylem vidím Jacka Grealishe. Potenciálně třeba i jeho náhradu. Bude to ale i pěkně mastný přestup. Pověstná anglická přirážka by tu měla zapracovat. A vzhledem k tomu, jak aktuálně čerstvý anglický reprezentant hraje, během sezóny jeho cenovka ještě dost výrazně vzroste. Pro Manchester City tato posila dává smysl.

Morgan Gibbs-White

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.