Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Hodnocení letních přestupů Chelsea

Chelsea a jejich posily © iconsport.photo

V létě se povedlo Chelsea přivést několik hráčů za celkovou sumu 470 milionů eur. Jak se jim daří? Přečtěte si hodnocení každého z nich. Kdo splnil očekávání a kdo naopak výrazně zaostává?

Moisés Caicedo

I když ze začátku se mu tolik nedařilo, nyní je to zase ten Caicedo, kterého známe z Brightonu. Poslední zápasy se mu daří o něco líp, ale 116 milionů za něj byl celkem přešlap. I když je mu stále pouze 22 let a může se zlepšit. Za momentálních okolností není ani blízko levelu Rodriho nebo Declana Rice.

Hodnocení: 4/10


Roméo Lavia

Talentovaný odchovanec Manchesteru City, jehož Southampton zvládl trojnásobně zpeněžit po první sezóně. Zatím ale odehrál 32 minut potom, co proti Crystal Palace nastoupil z lavičky. Je to z velké části vinou zranění, ale také problémy s kondicí. Není proto moc co hodnotit, což bude opakovaným vzorem i u dalších transferů.

Hodnocení: 2/10


Christopher Nkunku

I když bylo o přestupu informováno už minulý leden, Nkunku se dočkal premiéry až nedávno. Proč? 1. přestoupil v létě a za 2. dlouho marodil s kolenem. Teď to vypadá už líp a stihnul během prvních 3 zápasů PL dát svůj první gól v nejlepší lize světa. Vypadá zatím jako dobrá posila, ale potřebuje hrát víc.

Hodnocení: 6/10

Cole Palmer

Asi nejchytřejší přestup pro Chelsea. 47 milionů eur pro Manchester City rozhodně nebyli vyhozených. Dal 8 gólů a 4 asistence v Premier League a patří mezi tahouny Blues. Někteří lidi můžou argumentovat, že polovina z těch gólů byli penalty, ale hráči, kteří kopou penalty, jsou často pod obrovským tlakem. Ukazuje neuvěřitelnou kvalitu, a to je mu teprve 21 let.

Hodnocení: 9/10


Axel Disasi

Obránce, který patří mezi ty lepší posily. Odehrál pár dobrých zápasu a patří mezi kvalitní hráče. Má průměrně 3 odklizení míče za 90 minut. Je také důležité zmínit, že je mu 25 let a není to světový hráč. Dokážu si představit, že najdou mnohem kvalitnějšího a mladšího obránce.

Hodnocení: 7/10

Nicolas Jackson

Dostáváme se k těžkým váhám. Tím neříkám, že je to nejhorší útočník v historii Chelsea (Torres, Werner nebo Lukaku byli horší), ale je buďto Darwin Nunez nebo Erling Haaland a nic mezi tím. Dá sice hattrick proti Tottenhamu, ale potom předvedl ostudný výkon proti Wolves. Ale dal 7 gólů, takže si zaslouží dobré hodnocení.

Hodnocení: 7,5/10

Robert Sánchez

Po odchodu Kepy potřebovala Chelsea brankáře a za 28 milionů eur získali Robert Sanchéze. Nepatří mezi lepší brankáře v PL a připomíná to přísloví s málo penězi a málo muziky. Dostal 25 gólů v 16 zápasech a udržel 3 čistá konta. Má míň čistých kont než Areola, Flekken, Onana nebo Neto. A kvůli němu dostali více gólů než Everton.

Hodnocení: 3/10


Lesley Ugochukwu

Je otázkou, co skauti viděli v Ugochukwuovi. Nepatří mezi hodně talentované hráče a momentálně nehraje dobré zápasy. Podle webu WhoScored má průměrné hodnocení 6.2, což je horší než Jacob Bruun Larsen, o kterém moc lidí ani nikdy neslyšelo. Potřebuje ale také hrát, takže hostování s opcí na přestup by bylo za mě ideální.

Hodnocení: 1/10


Djordje Petrovic

A na závěr máme krádež z MLS: 24letý Srb z New England Evolution. Stál pouze 14 milionů eur a dostal v průměru gól na zápas. Také se mu povedlo udržet 2 čistá konta, z toho jedno v PL proti Sheffieldu United, a to druhé v FA Cupu proti Prestonu. Budoucí jednička Chelsea.

Hodnocení: 8/10

Zdroj: transfermarkt.de, whoscored.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.