Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Hvězda Copa América by mohla v Manchesteru United nahradit Casemira

Richard Ríos © Iconsport.photo

Kolumbie to se svými reprezentačními fotbalisty prostě umí. Kolumbijské stříbro na nedávno skončeném Copa América nebylo jen zásluhou fenomenálního Jamese Rodrígueze.

Na Copa América Kolumbie zaujala především díky tomu, co předváděl James Rodríguez, který zaznamenal statistiku 1+6. Fantasticky hrál i bek Crystal Palace Daniel Muňoz, samozřejmě se musí ocenit i Luis Díaz, góly dával útočník Cordóba. 

Je tu ale i jedna nenápadná hvězda, která měla na stříbru obrovský podíl, ale asi jí zas tak nikdo neocení. Je to defenzivní záložník Riard Ríos. Král černé práce, na celém Copa América prakticky bezchybný, nová kometa kolumbijského fotbalu, která přilákala i velkokluby z Evropy.

Kometa z Copa América

Jako spousta jihoamerických hvězd, i Ríos začínal futsalem. Ten hrál ještě v kategorii U20, a to dokonce za kolumbijskou reprezentaci. Na jednom turnaji v Brazílii si ho vyhlédlo Flamengo a nemělo problém ho podepsat. Bohužel se však neprosadil. V prvním týmu odehrál jen 7 zápasů. Hostoval v Mexiku, ale vážně si poranil koleno, sezóna pro něj skončila a Flamengo mu zrušilo smlouvu. 

S tvrdou ránou se ale dokázal poprat a nastartoval se ve druholigovém Guarani. Byl jedním z nejlepších v soutěži, a tak si ho zpět na nejvyšší level vytáhlo Palmeiras. Za to už odehrál 82 zápasů, stal se novou oporou kolumbijského nároďáku. Na onom Copa América dal dokonce i 1 krásný gól, kdy z druhé vlny doběhl pro odražený balón a přízemním projektilem z dobrých 30 metrů ho poslal do sítě.

Náhrada za Casemira?

A právě tenhle fantastický turnaj stále teprve 24letého defenzivního středopolaře přilákal AC Milán, a hlavně Manchester United. Podle webu GOAL už měl proběhnout kontakt mezi kluby a jednají spolu o částce okolo 20 milionů eur. Zajímavá posila, která dává smysl. Red Devills totiž řeší prodej Casemira, údajně by měl odejít i McTominay a hostování v přestup se nezměnilo u Amrabata. Na tuto pozici tak zůstává jen Kobbie Mainoo. 

Jeho stylu je Ríos dost podobný. Rozumí si s balónem na kopačce. Ono ještě aby ne, když je to bývalý futsalový reprezentant. Na Copa América ze své pozice přes soupeře prošel 18x, více než kdokoliv jiný na turnaji. Horší už je to s jeho rozehrávkou. Jako náhradník za Mainooa místo Casemira? Proč ne. Na první pohled super přestup a hráč, na němž může Manchester United následně stejně vydělat, i kdyby se přestup nepovedl. Reálnější je ale asi jeho přestup v prosinci, kdy končí sezóna v Brazílii.

Richard Ríos

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.