Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jamal Musiala: Budoucí náhrada za Kevina De Bruyneho v Manchesteru City?

Kevin De Bruyne © iconsport.photo

Opustí-li KDB Manchester City, klub má řešení. Ideální náhradou za ofenzivního záložníka Citizens.

Manchester City se pokusí získat pátý ligový titul za sebou. Pro španělského manažera Pepa Guardiolu to možná bude poslední sezona. Svou budoucnost zatím nepotvrdil, a stejný osud může čekat i Kevina De Bruyneho, který je podepsán za mimořádnou éru tohoto „méně slavného" klubu z Manchesteru.

Kevin De Bruyne je považován za jednu z hrajících legend Premier League. Co dokázal on, málokdo překoná. Mozek útočné fáze Citizens ví, že se jeho kariéra v klubu chýlí ke konci. Třiatřicetiletému Belgičanovi končí smlouva příští léto a nevypadá to, že by klub počítal s jeho dalším prodloužením. Ročně si vydělá necelých 21 milionů liber, což z něj dělá nejlépe placeného fotbalistu v Premier League.

Šestinásobný mistr Anglie nemá nouzi o lukrativní nabídky. O špílmachra stojí několik saúdských klubů, zejména Al-Ittihad. Pep Guardiola by byl raději, kdyby De Bruyne ještě zůstal v klubu. Vedení by
v případě zajímavé nabídky nebránilo hráči odejít, aby získalo peníze. Pokud by De Bruyne přeci jen odešel, klub má vyhlédnutou náhradu. Nejvhodnějším kandidátem je německý reprezentant
s anglickým občanstvím, který v současnosti kope za Bayern Mnichov.

Jamal Musiala – Kevin De Bruyne

Ideální náhrada za Kevina De Bruyneho: Jamal Musiala

Jedenadvacetiletý Jamal Musiala má za sebou dvě skvělé sezony v dresu Bayernu Mnichov a zazářil také na domácím EURO 2024, kde se blýskl třemi góly. Vedení bavorského celku se obává, že by jejich klenot mohl být v pokušení vyměnit Bundesligu za Premier League. Jak bylo řečeno, Musiala má
i anglické občanství a v mládeži působil v Southamptonu nebo v Chelsea.

Bayern v současnosti čelí nejisté budoucnosti vlastních hráčů. Příští rok vyprší smlouvy Joshuovi Kimmichovi a Alphonsu Daviesovi. Pokud by došlo k odchodu těchto dvou klíčových hráčů, bavorský celek bude výrazně oslabený, což může hrát zásadní roli v Musialově rozhodování o jeho budoucnosti.

Jedno je jisté – ať už by šlo o toto léto nebo příští rok, City vidí v Musialovi nástupce za Kevina De Bruyneho. Jelikož Musiala vyrůstal v Anglii, určitě sleduje Premier League a táhne ho to tím směrem, což je další červenou vlajkou pro bavorský celek.

Jamal Musiala dohromady odehrál 163 zápasů za Bayern Mnichov, během nichž vstřelil 43 gólů a ve 31 případech asistoval svým spoluhráčům.

Jamal Musiala


Přečtěte si také: Budoucnost Ivana Toneyho závisí na zdravotním stavu Igora Thiaga

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.