Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jürgen Klopp se loučí s Liverpoolem. Po sezóně odejde

Jürgen Klopp © Iconsport.photo

Fanouškům Reds se skutečně těžko hledají slova, nikdo to nečekal. Jürgen Klopp se ale rozhodl, že po sezóně, ve které klub stále bojuje na 4 frontách, dá Anfield Road sbohem.

Kdekoliv byl, tam Jürgen Klopp zanechal hlubokou stopu. Milují ho v Mohuči, kde strávil rovnou 7 let. Stejnou dobu byl následně i v Borussii Dortmund, kterou v těžké konkurenci Bayernu dovedl ke dvěma titulům v řadě i do finále Ligy mistrů. 

Od roku 2015, kdy skončil, se to nepovedlo nikomu jinému napodobit ani jen z části. A angažmá v Liverpoolu? Absolutní ikona, jeden z nejlepších trenérů historie Premier League, dost možná ten nejcharismatičtější. U Anfield Road mu jednou bude stát socha, to už je dnes jisté.

Jisté je však i to, že od příští sezóny už u kormidla nebude. Se svými asistenty dokončí tuto sezónu, ve které Liverpool bude hrát finále Carabao Cupu, vede Premier League, je favoritem Evropské ligy a stále je i v FA Cupu, a následně dá klubu sbohem. 

Proč se tohle šokující rozhodnutí zrodilo? Jürgen Klopp je trenérem už více než 20 let, z toho 16 let má ty nejvyšší ambice a hodně se od něj očekává. Na více let už prostě není energie. Jürgen Klopp ví, že se najdou jiní, kteří už Liverpoolu dají více, než on sám má v sobě.

„Klubu už jsem v listopadu řekl, že končím. Dochází mi energie. To je pravda. Miluji tenhle klub a všechno okolo něj. Ale nemůžu tu práci dělat donekonečna. Už na to nemám. Jestli někdy ještě budu trénovat? Teď vám řeknu že ne, ale uvidí se. V Anglii ale nikdy nikoho jiného než Liverpool trénovat nebudu," řekl Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp


Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.