Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kam s Calafiorim? Bologna dostala nabídky od Chelsea a Arsenalu

Ricardo Calafiori © Iconsport.photo

Riccardo Calafiori vedle Donnarummy na Euru 2024 zazářil snad jako jediný Ital. Zato pořádně. Obránce Bologni je nyní žhavým zbožím, a kromě Juventusu se o něj nyní snaží i těžké váhy z Premier League. Arsenal i Chelsea jsou ochotni za něj zaplatit 50 milionů liber.

Riccardo Calafiori je jednou z vycházejících hvězd italského fotbalu a kometou tohoto ročníku Serie A. Je odchovancem AS Řím, ale za první tým odehrál jen 19 zápasů. Klub s ním na delší období nepočítal a Calafiori jakožto levý bek odešel na hostování do Janova, kde skoro nehrál a následně přestoupil do švýcarského Basileje. Už po sezóně ho ale získala Bologna. A byl to pro Calafioriho životní přestup. Odehrál většinu sezóny na pozici stopera, odkud ale stejně stihl 2 góly a 5 asistencí. Bologna se senzačně dostala do Ligy mistrů a Calafiori je vedle borců jako Joshua Zirkzee hráčem, kterému se připisují největší zásluhy.

Před Eurem se dostal do národního týmu a po dvou odehraných zápasech naskočil ihned v základní sestavě ve všech 3 zápasech základní skupiny a patřil mezi nejlepší hráče Itálie vedle skvělého gólmana Donnarummy. I jeho absence Itálii moc nepomohla v osmifinále se Švýcarskem. Riccardo Calafiori totiž není důležitý jen do defenzivy, ale i dopředu. Dokáže totiž balón z obrany sám vyvézt a přesnou přihrávkou rozjet akci. To ostatně ukázal proti Chorvatsku, kdy sám vymyslel postupový gól Zaccagniho v nastavení. Tím dokonale demonstroval, v čem je jeho silná stránka. A ačkoliv prezident Bologni mluvil o tom, že by samozřejmě stále rád měl Calafioriho i v Lize mistrů, sám si je však vědom toho, že udržet ho bude ohromně těžké.

Zájem z Premier League

Už před Eurem se mluvilo o tom, že Calafiori by měl být prioritou pro Juventus, ale po šampionátu, respektive po italském konci se mluví o tom, že Calafiori má i dva mocné zájemce z Premier League. Ono jich bude více, ale právě dva už měly vyslat své nabídky. Má se jednat o Arsenal a Chelsea, Oba kluby by chtěly na pozici levého stopera posílit. Zejména pak pro Arsenal by se hodil i na levý kraj. Arteta už totiž preferuje Guardiolovský styl se stopery na krajích, ať už s Whitem nebo Kiwiorem. Tohle by pro Arsenal byla skvostná posila. I Chelsea by ho tak teoreticky mohla využít. Oba dva týmy měly nabídnout okolo 50 milionů liber, což už pro Bolognu vypadá jako částka, které je z její pozice těžké říct ne. Čeká se však třeba i na Liverpool nebo Newcastle. Mohla by tak z toho být pěkná přetahovaná, na čemž by italský klub mohl hezky vydělat.

Riccardo Calafiori

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.