Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kdo by mohl nahradit Pochettina v Chelsea?

Tik tak, krátí se čas pro Pochettina? © iconsport.photo

470 milionů. Tolik stáli všechny posily v létě. Pochettino přebudoval a omladil kádr, ale stále to není ono. Kritici se shodují, že je na vině právě manažer. Kdo by mohl nahradit argentinského trenéra a pozvednout tým k novým výšinám?

Hansi Flick

Povolat jeho by dávalo smysl. Vyhrál několik trofejí s Bayernem, pozvedl tehdy strádající tým k výhře v Lize Mistrů a fanoušci by ho rozhodně přivítali s otevřenou náručí. Ale jeho štace v německém národním týmu ukázala, že není neporazitelný. Dlouhodobé strádání týmu i přes to, že hráči měli v klubu formu. 

Ostudné vypadnutí z Mistrovství světa. A nadměrné přemýšlení nad taktikou. Má tedy vážně na to, aby našel formu Chelsea? Byla by to určitě zajímavá volba a byl bych zvědav na jeho angažmá v Premier League.


Jose Mourinho

Nezpochybnitelně jeden z nejlepších trenérů všech dob. Nejlépe to popsal on sám v reklamě na svou knihu: "Z dobrých hráčů dělám skvělé hráče a ze skvělých týmů šampiony." Koučoval Chelsea a vždycky se mu povedlo vyhrát nejvyšší anglickou ligu. Povedlo by se mu to znova? Těžko říct. Už to není Special One, jak ho známe. S AS nehraje špatný fotbal, což prokázal i proti Slavii, ale v lize se mu moc nedaří a jsou až sedmí, mimo jakékoliv evropské poháry.


Roberto de Zerbi

Talentovaný 44letý italský trenér má za sebou dost úspěchů. Dvakrát osmé místo s průměrným Sassuolem, výhra Superpoháru se Šachťarem Doněck a naprosto skvělé angažmá v Brightonu. 

Je znám pro svůj ofenzivní fotbal a skvělé výsledky s ním. Chelsea ale nechce dvakrát vstoupit do stejné řeky. Už měli jednoho trenéra z Brightonu, Grahama Pottera, s nímž to šlo rychle do kopru. S de Zerbim by to ale mohlo být jiné.


Julen Lopetegui

Další trenér s množstvím zkušeností a úspěchů. Čtvrtfinále Ligy Mistrů s Portem, kvalifikace na MS se Španělskem, vyhrál Evropskou ligu se Sevillou a celkem povedená kampaň s Wolves. 

Není to ten nejlepší, ale svou práci dělat umí a navíc, horším trenérem než bývalí angličtí internacionálové být nemůže. (Lampard, Gerrard, Rooney, Neville,…).


Arne Slot

Možná nejméně známý, ale rozhodně zajímavý trenér. S AZ dokázal být v sezóně 2019/20, která byla předčasně zrušena, druhý za Ajaxem na skóre. A ve Feyenoordu byl ještě lepší. V první sezóně byl třetí a dostal se do finále Konferenční ligy. 

Minulou sezónu vyhrál Eredivisie a byl spojován s přesunem do Tottenhamu. Jedinou přepážkou pro jeho podpis by mohla být jeho smlouva, kterou má až do roku 2026. Ale kdo by odmítl Chelsea?

Zdroj: football.london, express.co.uk, sportsbrief.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.