Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kevin De Bruyne se opět pouští do kritiky FIFA

Kevin De Bruyne © iconsport.photo

Belgický kapitán Kevin De Bruyne se opět pouští do kritiky orgánu FIFA. Tématem je opět nabitý program, kdy hráči nemají příliš času na odpočinek.

Kevin De Bruyne: Skutečný problém se objeví po mistrovství světa klubů

Fotbal se radikálně změnil – co se týče sledovanosti, peněz a zejména porci zápasů, kterou absolvují hráči za celou sezonu. Mnoho hráčů si stěžuje – nejvíce jde ale slyšet a vidět právě Kevin De Bruyne, který ostře kritizuje orgán FIFA z nenažranosti, a že upřednostňuje zájmy byznysu na úkor zdraví hráčů.

„Problém se dostaví po mistrovství světa klubů (léto 2025)," řekl De Bruyne.

„Víme, že po skončení mistrovství světa klubů bude pauza pouhé tři týdny před prvním zápasem Premier League. Když si to spočítáte, máme pouhé tři týdny na odpočinek, abychom opět byli připraveni odehrát 80 zápasů."

„Tento rok možná zvládneme, ale další rok bude problémový. PFA v Anglii a další asociace hráčů se snaží najít řešení. Problém je, že UEFA a FIFA se nezdráhá a přidává další zápasy, které mohou zvýšit riziko zranění. Vypadá to, že peníze hrají větší roli než hráči," kritizuje De Bruyne.

Kevin De Bruyne

FIFPRO obvinila orgán FIFA

Mezinárodní hráčská agentura FIFPRO spolu se svými evropskými členskými uniemi podnikla rázné kroky vůči FIFA s argumenty, které se týkají zdraví hráčů. Podle nich je rostoucí trend počtu zápasů neudržitelný.

Hráčům je umožněno odpočinku pouze 12 % z celkového roku. Na druhou stranu Mezinárodní centrum sportovních studií (CIES) provedlo vlastní studii a nenašlo žádný výraznější rozdíl v porovnání
s předchozími desetiletími.

Nelze se ale divit De Bruynovi a dalším špičkovým hráčům, kteří kritizují organizace FIFA a UEFA. Liga národů, nový formát evropských soutěží nebo plánované mistrovství světa klubů rozhodně mění vytížení hráčů.

Čím více se hovoří o soutěžích, tím větší propast mezi oběma organizacemi a hráči vzniká. Premier League je nejlepší fotbalová ligová soutěž na světě, ale je neskutečně náročná. Nedávno se spekulovalo o možné změně formátu, kdy by z aktuálních 20 týmů hrálo pouze 17.


Přečtěte si také: Jamie Carragher ostře kritizuje výkon Manchesteru United

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.