Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kiernan Dewsbury-Hall míří do Chelsea za Enzem Marescou

Kiernan Dewsbury-Hall © iconsport.photo

Kiernan Dewsbury-Hall se stal novou posilou Chelsea pro novou sezonu. Klíčový muž Enza Maresy v Leicesteru následuje svého manažera na Stamford Bridge.

Další ze strůjců úspěchu Leicesteru z minulé sezony, Kiernan Dewsbury-Hall, míří do Londýna, konkrétně na Stamford Bridge, na kterém hraje své zápasy Chelsea. Tento šikovný středopolař patřil
k oporám Enzy Marescy v Leicesteru, díky čemuž umožnil Liškám rychlý návrat mezi do Premier League.

Leicester přišel o dva klíčové muže

Leicester má za sebou dvě zajímavé dekády. Zatímco v prvních deseti letech hrál převážně druhou ligu (Championship), jednou dokonce spadl do třetí soutěže (League One), ze které se ale okamžitě vrátil, druhá dekáda patřila zejména Premier League, včetně šokujícího titulu, hned ve druhé sezoně.

Klub poté fungoval několik let bez problémů v anglické nejvyšší soutěži, dokud nepřišel nečekaný sestup. Pro Leicester šlo naštěstí o jednu sezonu. Nyní je zpátky mezi smetánkou anglického fotbalu; musí však počítat s dvěma ztrátami. Nejprve přišel o trenéra Enzu Marescu a nyní i o Kiernana Dewsbury-Halla.


Chelsea začíná s posilováním kádru

V úterý potvrdila Chelsea příchod Dewsbury-Halla na Stamford Bridge. 25letý střední záložník na sebe upoutal pozornost v uplynulé sezoně, když svému týmu pomohl k postupu 12 góly a 14 asistencemi ve 44 zápasech. Za svůj výkon si vysloužil ocenění za nejlepšího hráče klubu v sezoně.

„Je to skvělý pocit sedět tady jako hráč Chelsea. Je to klub, který každý kluk sleduje, jak roste s nadějí, že jednoho dne bude za něj hrát. Je to velká čest mít možnost hrát za Chelsea. Nemůžu se dočkat, až budu moct ukázat, co ve mně je,” řekl Dewsbury-Hall při uvítacím rozhovoru.

Chelsea je na přestupovém trhu aktivní a kromě nové akvizice přivedl do klubu také Omari Kellymana, Marca Guiu a tím seznam posil rozhodně nekončí. Blues mají políčeno na další hráče, aby mohli uspět nejen v Evropě, ale také na domácí scéně. První přátelský zápas čeká svěřence Marescy 24. července proti Wrexhamu, a o tři dny později Celtic.


Přečtěte si také: Chelsea zešílela: Udělá vše pro to, aby získala Nica Williamse

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.