Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Konec éry: Kdo nahradí Mohammeda Salaha v Liverpoolu?

Mo Salah © iconsport.photo

Pro Mo Salaha to bude nejspíš poslední sezona v Liverpoolu, ten již má za něj náhradu. Vyhlíží ve španělském Realu Sociedad, kde ho zaujal Japonec Takefusa Kubo.

Jedna éra končí, druhá začíná – přesně tak se dá shrnout poslední desetiletí Liverpoolu. Arne Slot se stal nástupcem legendárního kouče Jürgena Kloppa. Kostra týmu zatím zůstává, ačkoli se spekuluje
o odchodu Alexandera-Arnolda Trenta, Alissona a Mo Salaha. Klub zatím neučinil žádný přestup, stále zaostává za svými rivaly. Nicméně stále zbývá mnoho času než odstartuje nový ročník.

Jedenatřicetiletý defenzivní záložník Liverpoolu, Wataru Endo, prozradil, co by se mohlo v nejbližších dnech v klubu dít.

Mohammedu Salahovi končí příští rok smlouva v klubu a zatím nedošlo k žádným jednáním o jejím prodloužení. V jednom z rozhovorů Endo prozradil, že klub neponechává nic náhodě a usilovně pracuje na hledání posily, která by mohla nahradit legendu klubu – Mo Salaha.

Mo Salah

Náhrada za Mo Salaha – Takefusa Kubo

Podle Enda vzhlíží klub směrem k jeho reprezentačnímu kolegovi – Takefusovi Kubovi. Třiadvacetiletý Japonec nastupuje na pravém křídle – stejně jako Salah. Oproti němu však může nastoupit ještě na levém křídle nebo na pozici podhrotového útočníka.

Některá japonská média dokonce uvádějí, že je Liverpool blízko dohody s Realem Sociedad s výší částky okolo 51 milionů liber.

Takefusa Kubo přestupoval z Japonska do Realu Madrid jako teenager s velkými očekáváními. V dresu Realu Madrid nedostal šanci; spíše putoval po hostování a většinu své kariéry trávil v La Liza. Poslední destinací Japonce je Real Sociedad, kam přestoupil natrvalo. Nicméně dohoda mezi oběma kluby dává Realu přednostní právo na zpětný odkup – popřípadě obdrží 50 % z dalšího prodeje.

Kuba určitě nemá čísla, jako má Salah, nic mu nebrání, aby do této role dorostl. I Mo Salah nedostával příliš šancí v Chelsea, dokud nepřišlo klíčové angažmá v AS Řím, a poté přestup do Liverpoolu.

Kubo nastoupil za Sociedad 85krát a vstřelil 16 gólů a na dalších 14 asistoval.

Takefusa Kubo


Přečtěte si také: Stane se Pep Guardiola hlavním trenérem anglické reprezentace?

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.