Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Legenda Chelsea Frank Leboeuf: Mykhailo Mudryk nemá hodnotu

Mykhailo Mudryk © iconsport.photo

Mykhailo Mudrky neprožívá zrovna šťastné období a je terčem kritiky. Svou mizernou formu z Chelsea si přenesl i na EURO 2024 a na jeho adresu pálí z ostra bývalá opora Blues.

Když přestupoval Mykhailo Mudryk ze Šachťaru Doněck do Chelsea, hovořilo se o něm jako o jednom z nejlepších hráčů na světě… tedy alespoň tak to tvrdili někteří činovníci ukrajinského klubu. Chelsea svedla boj s Arsenalem o ukrajinského „Messiho", kterou nakonec Chelsea vyhrála a získala Mudryka. Musela však vynaložit značný balík peněz – 89 milionů liber.

Po svém příchodu Mudryk neoslnil a jeho čísla byla značně podprůměrná, což dokazují statistiky, Mudryk si v 58 zápasech připsal sedm gólů a čtyři asistence. Na EURO 2024 se Mudryk rovněž nepřevedl – v žádném zápase se nepodílel na gólu. V tomto ohledu je snad horší pouze Antony
z Manchesteru United. Nejen fanoušci a experti, ale i bývalé ikony Chelsea ztrácí s Ukrajincem trpělivost.

Mykhailo Mudryk

Frank Leboeuf: Nekoupil bych ho ani za 1 milion liber

„Mudryk nemá žádnou hodnotu – je ztracený případ a Chelsea na něm ani nevydělá. Mudryk je opravdu špatný. Nezlepší se ani pod dalšími manažery. Nevidím žádné zlepšení. Kdo by chtěl koupit Mudryka? Nekoupil bych ho ani za deset milionů. Abych byl upřímný, ani za jeden milion liber," nešetřil kritikou bývalá opora zadních řad Chelsea.

„Proč by někdo chtěl investovat peníze do hráče, který není produktivní? Je tu osmnáct měsíců. Chápu okolnosti toho, co se děje na Ukrajině, je to určitě těžké, ale soudím dle toho, co jsem viděl na hřišti. Opravdu se obávám, jakou blbost udělala Chelsea, když ho podepsala. Klub musí urychleně jednat
a nahradit ho."

„Když to porovnám s mým příchodem, tak v roce 1996 jsem přicházel do Chelsea za dva miliony liber,
a to jsem si myslel, že to bylo moc. Mudryk přišel za 70 milionů liber nebo tak nějak (ve skutečnosti za 89 milionů liber) – šílenství!"

Lidem okolo Chelsea začíná docházet trpělivost, což se nedivím. Konkurenční Arsenal si může mnout ruce, že prohrál souboj o získání Mudryka. Na druhou stranu, Leboeuf je až příliš kritický. Kolik hráčů se v Chelsea neprosadilo, ale jinde pookřáli, například Kai Havertz je toho přímým důkazem. Skvěle výkony podává Marc Cucurella v dresu španělské fotbalové reprezentace, zatímco v Chelsea nic moc.

Frank Leboeuf


Přečtěte si také: Donny van de Beek se loučí s fanoušky United poté, co konečně opouští klub

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.