Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Liverpool: Otevření nové tribuny nemělo vliv na atmosféru

anfield © iconsport.photo

Nedělní šlágr mezi dvěma nejúspěšnějšími kluby Anglie neměl vítěze. Liverpoolu nepomohlo ani otevření nové tribuny, která rozšířila kapacitu stadionu.

Předzápasové prognózy naznačovaly jednoznačné vítězství domácího týmu. Ten se před zápasem nacházel na čele tabulky, zatímco Manchester United se vzpamatovával z vyřazení Ligy mistrů, kde skončil v základní skupině na konečné čtvrté pozici, což pro ně znamená i konec pohárovou Evropou. 

Pár dní před vypadnutím prohráli ostudně doma s Bournemouthem rozdílem tří branek, tedy 0:3. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že Liverpool by měl přejet svého soupeře. Ten měl zaručený postup z Evropské ligy a dovolil si tak nechat odpočívat své největší hvězdy. Samotný obraz hry připomínal zápas na jednu branku, ačkoli se nedá upřít obětavost hostujících hráčů. Kromě samotného derby doprovázela utkání významná událost.

Otevření nové tribuny

The Reds vstupovali do zápasu s větší podporou, než na jakou byli doposud zvyklí. Otevření nové horní tribuny rozšířilo kapacitu stadionu o dalších 7 000 míst. Podle všeho má tato tribuna přispět ještě k bouřlivější atmosféře. 

Jenomže vždy se najde nějaký ten kritik, a kdo jiný by se měl ozvat, než právě bývalý hráč hostujícího celku Manchesteru United, Gary Neville. Ten poněkud pokazil dojmy diváků a celou událost komentoval: „Toto byla nejhorší atmosféra, jakou jsem kdy viděl při vzájemném utkání."


Celkové náklady na postavení horní tribuny vyšly na 80 milionů liber. Původní plán byl rozšířit kapacitu na 60 000 míst, nakonec se kapacita pohybuje okolo 57 000.

Průzkum z předchozí sezóny

Celkově se jedná ale o nutné změny, protože fanoušci dali Nevillovi za pravdu. Průzkum hodnotící nejvíce přeceňovanou atmosféru mezi diváky vyhrál právě tým z Merseyside. Až 44,5 % diváků se domnívalo, že atmosféra na Anfield Road patří k nejvíce přeceňovaným. Co je ale úsměvné, tak právě Old Trafford obsadil druhé místo.

Zdroj: sportbible.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.