Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Liverpool určil přestupní cenu za Virgila van Dijka

Virgil van Dijk © iconsport.photo

Liverpool stanovil částku, za kterou pustí svého kapitána – Virgila van Dijka. Za třiatřicetiletého hráče požaduje alespoň 55 milionů eur.

Liverpool stanovil částku ve výši 55 milionů eur za Virgila van Dijka

Nizozemský střední obránce Virgil van Dijk brzy oslaví své čtyřiatřicáté narozeniny (8. července).
V Liverpoolu má za sebou sedm sezon, byl prakticky u Kloppova přerodu týmu, který Liverpool vrátil zpátky mezi nejlepší fotbalové týmy na světě. Na Britské ostrovy přišel v sezoně 2013/14 – konkrétně do skotského Celticu – kam přestoupil z nizozemského Groningenu.

Po třech sezonách ve Skotsku se stěhoval do Southamptonu, kde strávil rovněž tři roky, dokud nepřišla nabídka z Liverpoolu, která se neodmítá. V Liverpoolu vyrostl ve středního obránce světových kvalit
a hrál velmi důležitou roli v Kloppově týmu.

Po dlouholetém působení v Liverpoolu by mohlo dojít ke změně. O Van Dijka se dlouhodobě zajímají kluby ze Saudi Pro League – samotná soutěž se snaží zvýšit atraktivitu i úroveň soutěže tím, že do ní naláká nejlepší hráče světa. V lize momentálně působí hráči jako Cristiano Ronaldo, N'Golo Kanté, Neymar, Karim Benzema nebo Sadio Mané.

Pokud by někdo chtěl Virgila, musí si připravit 55 milionů eur, přesně takovou částku stanovil Liverpool. Saúdskoarabský veřejný investiční fond (PIF) není příliš spokojený s nastolenými požadavky anglického klubu. Virgilovi končí smlouva příští léto, takže je ve hře jeho podepsání až v průběhu nadcházející sezony.

Virgil van DIjk

Virgil van Dijk: Momentálně nechci mluvit o své budoucnosti

V rozhovoru pro agenturu Reuters, Virgil řekl o své budoucnosti:

„Nemám absolutně žádné ponětí o své budoucnosti. Budu opravdu pečlivě přemýšlet o tom, čeho chci dosáhnout na klubové nebo mezinárodní úrovni. Potom můžu pokračovat ve své práci, do té doby se potřebuji zotavit. Sezona byla náročná a některé události jsou stále čerstvé."

Virgil pravděpodobně bude pokračovat pod novým trenérem Arne Slotem. Nicméně vše zůstává otevřené a uvidí se, kam jeho kroky zavedou, popřípadě zda se dočká nové smlouvy v Liverpoolu.

Statistiky Virgila van Dijka:

Klub

Odehrané zápasy

Góly

Asistence

Žluté karty

Červené karty

Liverpool

270

23

12

20

1

Southampton

80

7

0

5

1

Celtic

115

15

7

13

3

Groningen

66

7

5

13

0


Přečtěte si také: Leni Yoro má za sebou povedený debut za Manchester United

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.