Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Luton doma šokoval Brighton, Adebayo si připsal hattrick

Elijah Adebayo © iconsport.photo

22. kolo přineslo velké překvapení. Luton Town na svém stadionu Kenilworth Road deklasoval Brighton v poměru 4:0. Hattrick si navíc připsal Elijah Adebayo.

V úterním utkání anglické Premier League se Luton Town postavil proti týmu Brighton & Hove Albion a předvedl neuvěřitelný výkon, porážejíc své soupeře 4:0. Hrdinou zápasu byl útočník Elijah Adebayo, který se blýskl hattrickem a vedl Luton k vítězství, které je posunulo mimo zónu sestupu.

Luton začal utkání v obrovském stylu, v prvních třech minutách vstřelil dva góly, čímž stanovil rekord v rychlosti, jakou tým dosáhl dvoubrankového vedení v Premier League od roku 1998. Adebayo a Chiedozie Ogbene uvedli Brighton do šoku. Tým neustále pronásledoval Seagulls s neuvěřitelnou energií a taktickým pressingem.

Adebayo dokázal využít přihrávku od Rosse Barkleyho a poslal Luton do tříbrankového vedení ve 42. minutě. Poté si připsal hattrick v 56. minutě, když přesně zakončil hlavičku z rohového kopu poslanou do vápna.

Luton Town

Luton Town se výhrou posunul před Everton a vyškrabal se tak z přestupové zóny.

Manažer Lutonu Rob Edwards byl hrdý na agresivní výkon svého týmu, zdůraznil významné momenty, včetně návratu kapitána Toma Lockyera na stadion od jeho srdečního záchvatu.

Naopak trenér Brightona Roberto De Zerbi se omluvil fanouškům za porážku, bez toho aby se za ni snažil omlouvat. Vyzval svůj tým k zapomenutí na tento výsledek, ale zároveň k poučení se z něj.

Elijah Adebayo si připsal historický hattrick, stal se prvním hráčem Lutonu od roku 1990, který vstřelil hattrick v nejvyšší anglické soutěži. Brighton navíc zažil tři zápasy bez vstřelené branky, což se jim naposledy podařilo v období mezi březnem a dubnem 2019.

Zdroj: skysports.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.