Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Manchester United čelí ztrátám: Zranění Hojlunda a Yora v přípravném zápase

Leny Yoro © iconsport.photo

Manchester United hlásí dva zraněné hráče. Během zápasu s Arsenalem předčasně odstoupili Rasmus Hojlund a Leny Yoro.

Manchester United je naplno ve fázi příprav na novou sezonu. Klub se aktuálně nachází v USA a má za sebou přípravný zápas proti známému soupeři – Arsenalu – který prohrál 1:2. V zápase se prosadil Rasmus Hojlund, který musel o malou chvíli později opustit hřiště kvůli svalovým problémům. Za Arsenal vyrovnal Gabriel Jesus a zápas otočil Gabriel Martinelli. Po 35 minutách opustil hřiště kvůli zranění další hráč – nová posila United, Leny Yoro.

Klub více bolí zranění obou hráčů než samotný výsledek. Rasmus Hojlund opustil hřiště po šestnácti minutách kvůli svalovým potížím. Dánský útočník vstřelil gól po deseti minutách pobytu na hřišti. Na otázku novinářů, na kolik je vážné zranění, odpověděl: „Uvidíme."

Hojlunda následovala také nová posila Leny Yoro. Osmnáctiletý obránce, který zaujal svým výkonem
v prvním přípravném zápase proti Rangers, odstoupil po 35 minutách na hřišti. Trenér United, Erik ten Hag, byl vážný na otázky týkající se zdravotního stavu jeho nového svěřence.

„Je příliš brzy, abychom věděli rozsah zraněni. Musíme počkat 24 hodin, a poté budeme chytřejší."

„Byli jsme velmi opatrní s Lenym. Dávali jsme mu maximální zátěž 50 %. Je velmi znepokojující, že musel odejít, ale buďme pozitivní a počkejme si na výsledky zdravotního stavu," neztrácí naději Erik ten Hag.

Rasmus Hojlund a Leny Yoro

 

Erik ten Hag: Jsem spokojený s výkonem týmu i navzdory prohře

Manchester United odstartoval americké turné porážkou proti Arsenalu 1:2. Nizozemskému manažerovi nevadí porážka a prostřednictvím klubových médií hodnotil utkání:

„Myslím si, že zápas se odehrál ve vysokém tempu a ukázal velkou úroveň. Přispěli k tomu oba týmy. Řekl bych, že jsme byli lepším týmem v prvním poločase. Vstřelili jsme hezký gól, dobrou práci odvedl Marcus Rashford i zakončující Hojlund. Vytvořili jsme si spoustu šancí, jsem spokojený. Inkasovaný gól byl z ofsajdu."

Ačkoli Arsenal vyhrál, týmy se domluvily na penaltovém rozstřelu, v němž byli úspěšnější hráči United: „Je to velmi důležité, kolikrát jim čelíte v pohárech, ale nemáte dostatek přípravy. Andre Onana se blýskl dvěma skvělými zákroky. Až na jednu špatně provedenou penaltu jsem spokojený se všemi."

Pokud budou zranění vážná, určitě poskytneme bližší info. Další zápas čeká ten Hagovy svěřence ve středu 31. července proti španělskému Betisu.

Gabriel Martinelli


Přečtěte si také: Budoucnost Ivana Toneyho závisí na zdravotním stavu Igora Thiaga

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.