Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Marc Guiu: Jaké s ním má v Chelsea Enzo Maresca plány?

Marc Guiu © Iconsport.photo

Jednou z letních posil Chelsea se stal barcelonský mladík Marc Guiu. Odchovanec La Masie zřejmě vidí u Enza Marescy větší šance než v Barceloně pod novým koučem Hansim Flickem.

Jednou z nejnovějších letních posil Chelsea je Marc Guiu. A ačkoliv většina přestupů ze strany The Blues mi ani z finančního hlediska smysl nedává, příchod tohoto mladého útočníka je skutečně skvělým počinem. 

Chelsea za něj totiž zaplatila jen 6 milionů eur. I kdyby tento přesun nedopadl, ve finále by asi nemělo vedení těžkou hlavu s tím, že ty peníze ztratilo. Tady není co ztratit. Guiu je navíc opravdu nesmírně talentovaný hráč, kterého si vážil i Xavi Hernandéz jakožto kouč Blaugranas, který tomuto nadějnému útočníkovi dal jeho první šance v prvním týmu. Kritika celkového počínání sportovního úseku stranou, tohle je majstrštyk.

Marc Guiu je odchovancem slavné La Masie a mládežnickým reprezentantem Španělska. Je součástí generace hráčů jako Cubarsí, Prim, Bernal a další, kteří jsou nyní součástí prvního týmu, nebo se do něj mají v příštím ročníku dostat. V minulé sezóně začal v rezervním týmu hrajícím třetí ligu, dal 6 gólů. 

Debut v La Lize si odbyl hned proti Bilbau, které má za sebou super sezónu, při níž vyhrálo i Copa del Rey. Na Barcelonu si ale i přes ne zrovna nejlepší výkon Bilbao nepřišlo, a to zásluhou Guiua. Při svém debutu za první tým Barcelony totiž zápas jediným gólem rozhodl. Celkem se v minulé sezóně představil po boku Lewandowskiho a spol. v celkem 7 zápasech, dal 2 góly.

Guiu zůstává v Chelsea

Opět se tu tak bavíme o hráči, který do Chelsea přichází skoro bez zkušeností. Ovšem jedná se o ohromný talent, kterého by si Barcelona určitě ráda nechala, kdyby měla na výběr. Neměl totiž podepsanou smlouvu, a v té staré měl výstupní klauzuli na právě oněch 6 milionů eur, což je už nyní pod jeho tržní hodnotou. 

Asi málokdo čeká, že právě Marc Guiu bude hned tím vysněným útočníkem Chelsea, ale už to, že s jeho příchodem padla jednání se zkušenějšími hráči jako Durán nebo Samu, dokazuje, že lidé v Chelsea jsou si moc dobře vědomi Guiuovy kvality. Ale bude toho herního času dost? Jaké jsou vůbec plány Enza Marescy? Guiu je samozřejmě součástí týmu v přípravě a kouč Chelsea představil, jak to vidí s 18letým klenotem.

„Náš plán s Marcem i dalšími mladými hráči je takový, že se na ně nejprve musíme podívat, a až pak se rozhodneme, jestli třeba půjdou na hostování. V současné chvíli je to tak, že Marc zůstává v týmu a nejde nikam. Těšíme se na něj.” řekl Enzo Maresca.

Marc Guiu

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.