Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Místo Realu Madrid Manchester United. Do Premier League míří Leny Yoro

Leny Yoro © Iconsport.photo

Talentovaný stoper Leny Yoro zřejmě mění směr. Vypadalo to, že se stane posilou Realu Madrid a dalším členem nových Galácticos do 24 let, jenomže nabídka do Lille nepřišla.

Leny Yoro, jméno, jenž byste se asi měli začít učit. V Ligue 1 debutoval v dresu Lille, jehož je odchovancem, během sezóny 2021/22. Bylo mu 16 let. Teprve od oné další sezóny je ale pevným členem prvního týmu, nakonec odehrál 13 zápasů a okolo 700 minut. 

Během letní přípravy na sobě ale hodně zapracoval a byl obrovskou oporou defenzivy týmu Paula Fonsecy, dnes už kouče AC Milán. Odehrál 32 ze 34 možných zápasů, dohromady to bylo 2672 minut, Leny Yoro dal i 2 góly. Vyšvihnul se tak moc, že aktuálně je nejhodnotnějším hráčem Ligue 1, který nehraje za PSG.

Kometa Ligue 1

I PSG bylo mezi zájemci o Yora. A rozhodně to nebyl jediný klub. Výborná sezóna, která Yora definitivně vystřelila mezi nejnadějnější stopery Evropy, ho katapultovala doslova ke hvězdám. 

Hlavním zájemcem je ale Real Madrid. Ten už se měl s Yorem dohodnout, a sám Yoro z toho byl nadšený. Real Madrid ale do Lille nabídku neposlal. Yorem si byl tak jistý, že na to nijak nespěchal, dokonce byl ochotný na Yora počkat až do dalšího léta, kdy byl zadarmo. A to je od vedení Los Blancos, které jinak v posledních letech pracuje neskutečně, jedna z mála chyb a promarněných příležitostí.

Velká posila Manchesteru United

Objevil se tu totiž Manchester United s nabídkou 50 milionů eur a Lille akceptovalo a předalo dál samotnému hráči, jemuž klubový prezident předem veřejně přislíbil, že může odejít, pokud bude chtít. A Yoro odejít chce. Proto nechce čekat na Real a Manchester United k sobě pustil. 

Odsouhlasil nabídku na pětiletou smlouvu s opcí a také svolil k tomu, aby se nyní přesunul do Manchesteru, jednání významně pokročilo a Yoro by se mohl stát další posilou nových majitelů. Pro Manchester United to vzhledem k trablím v defenzivě, odchodu Varaneho, ale i Kambwaly, může být opravdu klíčová posila. Navíc má Yoro skutečně dost velký potenciál na to, aby se stal jednou z opor a nových mladých hvězd Premier League.

Leny Yoro

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.