Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Moises Caicedo veřejně odsuzuje trenérský styl Mauricia Pochettina

Moises Caicedo © iconsport.photo

Hráči stáli při Mauriciu Pochettinovi, ale zjevně ne všichni. Nejdražší posila v historii Premier League, Moises Caicedo, kritizuje taktiku argentinského manažera.

Kdo fandí Chelsea, ten se nenudí. Klub má za sebou zajímavou historii, která novodobě pookřála zejména odkupem klubu Rusem Romana Abramoviče v roce 2003. Následující rok vyhrála Chelsea svůj první ligový titul v Premier League. Od té doby začala sbírat jednu trofej za druhou, ať už na domácí, nebo evropské scéně.

O devatenáct let později (2023) došlo k prodeji klubu; novým vlastníkem se stal americký miliardář Todd Boehly. Ten se společně s Clearlake Capital zbavili manažera Grahama Pottera a přivedli argentinského manažera Mauricia Pochettina. Noví vlastníci přivedli řadu posil, mezi nimiž byli hráči jako Nicolas Jackson, Romeo Lavia, Christopher Nkunku a Moises Caicedo. Chelsea pokořila předchozí rekord – za Ekvádorce zaplatila 115 milionů liber.

Mauricio Pochettino – Moises Caicedo

Moises Caicedo kritizuje Mauricia Pochettina

Mauricio Pochettino musel pracovat s týmem, který mu připravilo vedení. Svěřencům argentinského manažera se vůbec nedařilo a Caicedo patřil k nejhorším hráčům Blues. Závěr sezony ale hráči Chelsea zvládli bravurně a skončili na pátém místě. Skvělým gólem se uvedla nejdražší akvizice, když z půlky hřiště překonal v 17. minutě brankáře Bournemouthu a pomohl tak zvítězit Chelsea v důležitém zápase. Nyní se svěřil Caicedo, co bylo špatně na Stamford Bridge pod vedením zkušeného manažera.

„V Brightonu bylo všechno o taktice a míči. V Chelsea se všechno točilo okolo běhání, což bylo pro mě velmi složité."

„V Brightonu jsem měl častěji míč v držení, kdežto v Chelsea jsem musel stále běhat a naběhal jsem toho více, než v předchozím angažmá."

Nicméně hráč nepopírá, že by si nebyl vědom poklesu formy. „V únoru mi můj agent sehnal osobu, která hodnotila mé výkony a následně mi řekla, kde se mám zlepšit, kde se pohybovat a posunula mě
i psychicky."

„Tento krok mi velmi pomohl, protože jsem měl plnou hlavu vysoké přestupní částky, která na mě zbytečně zvyšovala tlak, abych podával skvělé výkony. Nebyl jsem koncentrovaný, nepodával jsem své výkony. Poté, co došlo k angažování této osoby, došlo ke zlepšení," svěřil se Moises Caicedo.

Nyní se může Caicedo těšit ze změny na manažerském postu. Mauricia Pochettina vystřídal Enzo Maresca, který dovedl Leicester zpátky mezi elitu po jednoleté pauze.

Bilance Moisesa Caiceda:

Klub

OZ

G

A

Chelsea

48

1

4

Brighton

53

2

3

Independiente del Valle

31

6

2

Beerschot

13

2

1


Přečtěte si také: Chelsea získala další posilu, tentokrát do managementu

Zdroj: goal.com, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.