Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

N'golo Kanté je blízko návratu do Premier League. Nabídku poslal West Ham

N'golo Kanté © Iconsport.photo

Jeho poslední sezóny poznamenané zraněním prostě dobré nebyly. N’golo Kanté je ale bezpochyby legendou námi milované Premier League. Poslední sezónu strávil v Saudské Arábii, ale na Euru ukázal, že na to stále ještě má. O jeho návrat do Londýna nyní stojí West Ham.

N’golo Kanté Premier League změnil. Po odchodu Claude Makelelého tu nebyl nikdo, kdo by měl na tuto pozici nejen v Premier League, ale ve světovém fotbale, takový vliv. Kanté přišel jako neznámý fotbalista z francouzského SM Caen, kde měl za sebou dobrou sezónu v Ligue 1. To, co ale přišlo v Leicesteru, to nečekal nikdo. The Foxes senzačně vyhráli titul v Premier League a Kanté neskutečně vyletěl. Byl jedním z nejlepších hráčů celé Premier League, kdy po něm ihned skočila Chelsea. Byl z toho zase titul a tentokráte dostal Kanté titul hráče roku oficiálně. A v Chelsea se stal skutečnou legendou. Francii pomohl k titulu mistrů světa, byl klíčovým hráčem při triumfu v Lize mistrů.

Kanté ale měl v posledních dvou sezónách velké zdravotní potíže, odehrál toho opravdu málo a Chelsea už se prostě chtěla posunout. Bylo to logické řešení, ačkoliv pro jeho fanoušky, kterých má Kanté opravdu dost, to bylo bolestné. Podepsal totiž v Saudské Arábii v klubu Al-Ittihad. A jak víme, ne všechno v tomto klubu vyšlo, byly tu vnitřní problémy, amaterismus vedení, toxická atmosféra a přeneslo se to i na hřiště, kdy po titulu bez velkých hvězd Al-Ittihad i s Benzemou, Kantém nebo Luizem Felipem skončil v tabulce až na 5. místě a poháry se ho týkat nebudou. Je to velký neúspěch, který odnesl trenér, tím novým je Laurent Blanc. To žádný velký vojevůdce není a úspěchy v kariéře nemá. Samozřejmě jakožto trenér.

Návrat do Premier League se řeší

Kanté ale ukázal na Euru v Německu, že na to stále ještě má. Hrál výborně a byl jednou z opor Francie. I proto nyní přichází s poměrně šokující nabídkou West Ham. Tomu by Kanté v záloze rozhodně pomohl, kdo ví, zda by to neodnesl Tomáš Souček. I když je Kantému už 33, stále si myslím, že pokud bude zdravý, bude patřit mezi nejlepší na své pozici, a to ještě několik let. Al-Ittihad k vyjednávání s West Hamem přistoupil, ale jeho stanovisko je jasné. Pokud to půjde, Kantého bude chtít udržet, protože jak je u Benzemy vidět, profesionalita klubu chybí a větší profesionál, než Kanté, v Arábii asi není, čehož si v klubu cení. Šance na návrat legendy tam ale je.

N'golo Kanté

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.