Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Náhradou za Pochettina se stane bývalý asistent Guardioly

Enzo Maresca bude novým trenér Blues © iconsport.photo

Pochettino odešel z Chelsea, jeho náhrada se řeší čím dál tím více. Nyní už je skoro jasné, kdo bude jejich novým trenérem: 44letý Enzo Maresca z Leicesteru City.

Enza Marescu možná někteří z vás znají jako hráče Juventusu, Sevilly nebo Fiorentiny. Po konci svojí hráčské kariéry se stal asistentem trenéra v Ascoli. V roce 2020 začal koučovat B-tým Manchesteru City, se kterou vyhrál Premier League 2, což je soutěž pro rezervy anglických týmů.

Trénoval také chvíli Parmu a mezi roky 2021 a 2023 byl jedním z asistentů Pepa Guardioly v City. Tuto sezónu měl na starost Leicester v Championship, se kterým vyhrál titul a postoupil nazpátek do Premier League.




Podle Fabrizia Romana má smlouvu na 5 let s možností prodloužení o další rok. Podle něj se i kluby domluvili a Leicester dostane kompenzaci v podobě 10 milionů eur. 

Pep Guardiola ho chválil před 3 lety: „Jsem šťastný s Marescou jako trenérem rezerv City, mám pocit, že se stane skvělým manažerem, stejně jako Mikel Arteta."




A podle reportů deníku The Standard by jim seděl stylem hry, jak jsem naznačoval výše. S jeho 4-3-3 by se mohl stát Enzo Fernandez skvělým hráčem, vyloženě se do jeho systému hodí.

Takže ať si o tomto myslíte cokoliv, pár věcí je jistých: bude potřebovat důvěru a čas (neznámá slova pro vedení Chelsea) a půjde ve stopách svého mentora Pepa Guardioly.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.