Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

TOP 5 střelců Premier League 2023/24: Erling Haaland obhájil prvenství

Erling Haaland při oslavách titulu © iconsport.photo

Nejlepším střelcem Premier League se opět stal norský snajpr Erling Haaland. Ten sice nedokázal překonat hranici 30 gólů, ale přesto obhájil Zlatou kopačku.

Uplynulý ročník Premier League nabídl napínavý souboj o titul. Stejně napínavý byl i souboj o Zlatou kopačku, kterou obhajoval norský útočník Erling Haaland. Tu se mu nakonec podařilo získat znovu. Málokdo čekal, že by měl podobnou konkurenci jako v minulém ročníku, když ho naháněl Harry Kane.

Anglický útočník zamířil před sezónou do Bayernu Mnichov. Nic nenasvědčovalo tomu, že by někdo mohl ohrozit Erlinga Haalanda. Další konkurent, Ivan Toney, si odpykával trest za korupci. Do začátku soutěže vstoupil Erling Haaland dobře, ale…

1. Erling Haaland - 27 gólů

Norský kanonýr měl vstup do úvodu sezóny jako uragán. Hned v prvním zápase Premier League vstřelil dva góly Burnley a pomohl tak k výhře Citizens 3:0 na hřišti soupeře. V následujícím zápase proti Newcastlu nevstřelil gól, ale v dalších dvou zápasech si připsal gól a hattrick.

Haaland si udržoval konstantní formu, dokud nepřišlo zranění chodidla na začátku prosince. Zpět do akce naskočil na konci ledna, ale spíše se trápil. K obhajobě mu výrazně pomohly čtyři góly do sítě Wolves z kraje května. Haaland rozhodl dvěma góly také důležitý zápas na půdě neoblíbeného Tottenhamu, který rozhodl o obhajobě titulu.

Soutěž

OZ

G

A

ØG

Premier League

31

27

5

95'

Ø - Počet minut potřebných na gól v průměru

2. Cole Palmer - 22 gólů

Nechtěný záložník Manchesteru City vstřelil jako jediný gól Arsenalu při prohře 1:2 v Charity Shield. V evropském superpoháru pomohl gólem vyrovnat proti španělské Seville, a tím i k výhře 2:1 Citizens.

Odchovanec Manchesteru City nebyl spokojený se svým herním vytížením a vyžádal si přestup. Sáhla po něm Chelsea, která zbrojila pro nadcházející sezónu a chtěla rozhodně zapomenout na zpackanou sezónu (12. místo).

Palmer měl rozjezd v Chelsea pomalejší, ale s končícím rokem mu stoupala forma. Zlomovým bodem byl přelom března a dubna, kdy ve čtyřech zápasech vstřelil 9 gólů a na jeden asistoval. Neuvěřitelná čísla na záložníka. V tento okamžik se dostal dokonce před Erlinga Haalanda. Erling Haaland vstřelil 4 góly Wolves a bylo po nadějích.

Soutěž

OZ

G

A

ØG

Premier League

34

22

11

119'


3. Alexander Isak - 21 gólů

Alexander Isak stihl odehrát 30 zápasů v uplynulém ročníku Premier League. Vylepšil svůj střelecký rekord z předchozí sezóny, když zaznamenal 21 gólů oproti předchozím deseti. Podával konstantní výkony, potenciál měl daleko vyšší, ale Newcastle se celkově trápil.

Stejně jako Haaland, tak i Isak laboroval se zdravotními problémy, kvůli kterým si nakonec připsal 21 gólů. Zda Isak zůstane v Newcastlu nebo odejde pryč, se rozhodne před nadcházející sezónou. O šikovného útočníka stojí londýnský Arsenal.

Soutěž

OZ

G

A

ØG

Premier League

30

21

2

108'


4. Phil Foden - 19 gólů

Phil Foden je dalším záložníkem v tomto žebříčku. Tento 24letý anglický reprezentant podává naprosto neuvěřitelné výkony. Foden každým rokem zlepšuje své výkony. V této sezóně překonal své maximum o osm gólů. Zlepšil se také v počtu asistencí.

Dnes již nepostradatelný hráč Citizens, má lví podíl na zisku titulu. Jeho góly, přihrávky a celkově pohyb jsou základními stavebními kameny ve hře Manchesteru City. Nejen City, ale i Anglie má k dispozici obrovský klenot.

Soutěž

OZ

G

A

ØG

Premier League

35

19

8

151'


5. Ollie Watkins - 19 gólů

Pětici hráčů uzavírá v životní formě hrající Ollie Watkins s devatenácti góly. Ačkoli přihrál na více gólů oproti Fodenovi, nastoupil k většímu počtu zápasů, což mu snižuje počet potřebných minut na gól.

Další z řad hráčů, kteří překonali sami sebe v této sezóně, co se týče počtu vstřelených gólů. Na to, že je Watkins útočník, připsal si ještě 13 asistencí, což je rovněž úchvatná bilance. Celkově byl u 32 gólů Aston Villy.

Svými výkony pomohl Aston Ville ke třetí účastí v Lize mistrů. Aston Villa dokázala jednou v historii vyhrát tehdejší Pohár mistrů evropských zemí, v sezóně 1981/82.

Soutěž

OZ

G

A

ØG

Premier League

37

19

13

170'


Přečtěte si také: Nominace na nejhezčí gól Premier League v sezóně 2023/24

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.