Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Neshody ve vedení Chelsea: Bude Chelsea opět měnit majitele?

Todd Boehly © iconsport.photo

V londýnské Chelsea je veselo, údajně mají být majitelé klubu rozhádaní. Co je hlavním důvodem rozmíšky mezi americkými vlastníky klubu?

Mezi vlastníky Chelsea roste napětí způsobené mnoha neshodami

V roce 2022 se měnila historie klubu. Původní majitel Roman Abramovich byl nucen prodat klub, který nově koupili Clearlake Capital a Todd Boehly. Celý obchod vyšel na 4,25 miliardy liber.

Od té doby zažila Chelsea pád z TOP 4 a aktuální výkony rovněž nejsou příliš přesvědčivé. Společnost Clearlake Capital (Behdad Eghbali a Jose Feliciano) se snaží odkoupit Boehlyho podíl v klubu.

Boehly hledá co nejrychlejší rozhodnutí, prodej klubu třetí straně není možný, aniž by s prodejem souhlasily obě strany. Boehly zároveň odmítá, že by chtěl být vytlačen násilím, ačkoli si je vědom zvyšujícího se napětí uvnitř vedení.

Behdad Eghbali a Todd Boehly

Co je důvodem rozepře obou stran?

Lví podíl na problémech mají neshody v klíčových bodech struktury klubu. Mezi hlavní důvody patří zejména přestupová politika, stavba nového stadionu a vedení prvního mužstva.

Tahle zpráva nepřidává rozhodně na klidu hráčům, manažerovi, ale ani fanouškům. Ti marně vyhlíží účast v Lize mistrů a nebýt fantastického závěru loňské sezony, pravděpodobně by jejich klub nehrál Konferenční ligu.

Pro fanoušky byla krutá rána rezignace Mauricia Pochettina a prodej jejich odchovance Conora Gallaghera. Ten navíc podával opravdu skvělé sezony a společně s Palmerem patřil mezi tahouny Blues.

Conor Gallagher


Přečtěte si také: Kevin De Bruyne se opět pouští do kritiky FIFA

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.