Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Newcastle odmítl hostování pro Calluma Wilsona. Je ale ochotný ho prodat

Callum Wilson je jedním z nejpodceňovanějších útočníků. Gólově se mu dařilo už za Bournemouth, klíčovým byl v minulém ročníku i pro Newcastle.

Callum Wilson je rodákem z Coventry. Právě v tamním klubu začal se svou kariérou. Chodil po hostováních v amatérských soutěžích, než vůbec dostal šanci v prvním mužstvu. Když ale dal 21 gólů v League One, volba byla jasná. 

Mladý útočník se přesunul do Bournemouthu o level výše. 20 gólů a 13 asistencí, ihned postup do Premier League. I tam dával góly, ale zranění ho hodně brzdila. Když ale hrál, byl doslova brutální. Za 187 utkání dal 67 gólů a v létě 2021 podepsal v Newcastlu. V sezóně, kdy se Magpies báli o udržení dal 12 klíčových gólů.

A loňská sezóna? Devítinásobný anglický reprezentant se dokázal prosadit rovnou 18x, a to i přes to, že mu přišla velká konkurence v podobě Alexandera Isaka. Minutáž mu lehce klesla. Při Švédově zranění ale byl hlavním tahounem. Na 18 gólů potřeboval 1800 minut. 100 minut na gól. 

Výsledkem byl postup do Ligy mistrů. 7 gólů už má i letos. Budoucnost anglického kanonýra ale není vůbec jistá. Newcastle by v ideálním případě někoho rád prodal, aby si polepšil v rámci finanční fair-play. Jedním z hráčů je Trippier, za něhož ale Newcastle moc nedostane, druhým by mohl být právě Wilson.

O jeho hostování do konce sezóny mělo údajně zájem Atlético Madrid. Nepochodilo. Z Atlética odejde Ángel Correa do Saudské Arábie a bude shánět náhradu alespoň do konce ročníku. První volbou byl údajně právě Wilson, až poté se Atlético rozhodlo jít po Keanovi z Juventusu, což už je nyní skoro hotová věc. 

Newcastle se ho jen na hostování zbavit nechce. O Wilsona ale bude zájem. Jeho hodnota je pouhých 13 milionů eur, za kterých máte šanci dostat elitního útočníka, který je zárukou gólů už 10 let. Zatím nezažil vyloženě špatnou sezónu. I když toho odehrál málo kvůli zranění, čísla měl. Co taková Chelsea?

Callum Wilson

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.