Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Nico Williams: Arsenal nebo Chelsea? Barcelona je pravděpodobně mimo hru

Nico Williams © iconsport.photo

Přestup Nica Williamse do Barcelony není příliš reálný. O hráče pravděpodobně svedou tvrdý souboj dva londýnské kluby - Arsenal a Chelsea.

Objev Athletica Bilbaa a jeden z nejlepších hráčů Španělska na EURO 2024, Nico Williams, pravděpodobně do Barcelony nepřestoupí, ačkoli jeho přáním bylo setrvat ve Španělsku. Kromě Barcelony usilují o tohoto šikovného záložníka Arsenal a Chelsea. Oba kluby jsou schopny zaplatit výstupní klauzuli ve výši 58 milionů eur.

Pro Gunners je Williams první volbou pro posílení jejich křídelního prostoru. Arsenal by se pravděpodobně nevyhnul prodeji některých ze svých hráčů, aby mohl uvolnit místo a získat nutné prostředky k dokončení přestupu.

Na druhé straně stojí Chelsea, která má dostatek finančních prostředků. Blues již nějakou dobu sledují Williamse a zdá se, že je připravena svést boj se svým městským rivalem i Barcelonou.

Nepravděpodobný přesun do Barcelony

Enormní zájem Barcelony, ani její slavná historie, zřejmě nebudou stačit k tomu, aby získala Nica Williamse. Klub má problémy s financemi, nemá ani vyřešené smlouvy se současnými hráči, natož aby řešila příchod takové posily. Pokud Barcelona neprodá některé ze svých hvězd, je spíše tento přestup ze sekce „Sci-Fi".

„Dnešním dnem si Barca může dovolit posilu typu Nica Williamse," prohlásil prezident Barcy, Joan Laporta.

Pokud nemá opravdu nějaký tajný plán, například zbavit se Lewandowského, nevidím tento přestup příliš reálně.

A kdo zazářil s Nicem Williamsem? Jeho šestnáctiletý, respektive sedmnáctiletý spoluhráč
z reprezentace a hráč Barcelony, Lamine Yamal. Oba dva se k sobě měli velmi blízko na skončeném evropském šampionátu. Byl by opravdu silný zážitek tyto dva hráče vidět spolu v jednom klubu, ale nevypadá to příliš nadějně.

Lamal – Williams

Proč by Nico Williams zapadnul do Arsenalu nebo Chelsea?

Arsenal trénuje španělský manažer Mikel Arteta, který se narodil rovněž v Baskicku. Tento prvek může sehrát obrovskou roli, že by šel do týmu, který vede jeho krajan. Tým hraje velmi ofenzivní styl fotbalu
a spoléhá především na křídla. Gunners bojují o nejvyšší příčky a dvakrát těsně skončili druzí za Citizens. Otázkou je, zda Arsenal potřebuje opravdu křídlo, bota ho tlačí spíše v útoku. Pokud by ale přeci jen přišel sem, může se posunout o několik levelů výše.

Mikel Arteta

Chelsea je v posledních sezonách v neustálém přerodu. Klub pod vedením Pochettina dokázal napravit zpackaný úvod sezony a obsadit šesté místo zaručující účast v Evropské konferenční lize. V týmu by zapadl, měl by kolem sebe šikovné hráče a Colea Palmera, který je mozkem Blues. Nicméně přestupová politika Chelsea je zvláštní a každoročně přísun mnoha tváří není dobrým nápadem.

Na druhou stranu Mykhailo Mudryk se neosvědčil a je velmi pravděpodobné, že klub opustí. Nový manažer Chelsea, Enzo Maresca, by byl určitě nadšený, pokud by získal čerstvého mistra Evropy.

Enzo Maresca


Přečtěte si také: Manchester United: Radek Vítek sklízí chválu fanoušků i Erika ten Haga

Zdroj: premierleague.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.