Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Noví kandidáti na manažera Manchesteru United: Kdo se ujme týmu?

Erik ten Hag © iconsport.photo

Manchester United zvažuje, kdo nahradí Erika ten Haga. Na seznamu jsou nově tři jména spojená s německým fotbalem.

Erik ten Hag blízko odchodu z Manchesteru United

Rozhodnutí vedení Manchesteru United ponechat Erika ten Haga v roli manažera United se nyní jeví jako chybný krok. Navíc klub prodloužil jeho kontrakt až do roku 2026, což vyvolává další otázky

Red Devils patří až 14. místo v tabulce Premier League. Ten Hagovi svěřenci vyhráli pouze dva zápasy ze sedmi odehraných. Smyčka nad Erikem ten Hagem se utahuje čím dál tím více a pokud nepřijde výrazné zlepšení, může si pakovat kufry a opustit Old Trafford.

Na konci minulé sezony – zejména na jejím konci – se spekulovalo o příchodu Thomase Tuchela nebo Mauricia Pochettina. Oba manažeři již nyní působí ve fotbalových reprezentacích – Pochettino ve fotbalové reprezentaci USA, Tuchel u anglické fotbalové reprezentace.

Erik ten Hag

Tři možní kandidáti na post manažera Manchesteru United

Se zajímavými informacemi přichází německý sportovní deník Bild. Podle něj klub již kontaktoval jednoho ze tří možných nástupců Erika ten Haga.

„Vedení United uspořádalo schůzku, jejíž hlavní náplní byla diskuze o budoucnosti Erika ten Haga a jeho potenciálních nástupců," sdělil šéf Bildu, Christian Falk.

„Co jsem slyšel, mají tři kandidáty a jeden z nich je opět Němec – bývalý manažer Borussie Dortmund – Edin Terzic. Údajně s ním měli mluvit již v létě, veliký impakt na vedení zanechal postup až do finále Ligy mistrů a slušný výkon proti Realu Madrid."

Dalšími kandidáty jsou manažeři, kteří mají opět co dočinění s německým fotbalem – Sebastian Hoeneß ze Stuttgartu a trenér německého národního týmu, Julian Nagelsmann.

Oba manažeři nejsou ale k dispozici. První jmenovaný si přeje zůstat v celku vicemistra, Nagelsmann má za cíl postup na Mistrovství světa ve fotbale 2026.

Nicméně Nagelsmann by mohl být skvělou volbou pro klub, protože v minulosti se netajil svou náklonností ke slavnému klubu ze severu Anglie.

Pro Manchester by byl tedy ideální volbou na převzetí týmu, pokud by v týmu nakonec zůstal Erik ten Hag, jehož kontrakt vyprší právě v roce 2026.

Julian Nagelsmann


Přečtěte si také: Pep Guardiola posílá sarkastický vzkaz vedení Premier League

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.