Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

O bývalý klenot Manchesteru United má zájem Liverpool

Angel Gomes © Iconsport.photo

Kdysi platil za ohromný talent Red Devils, dnes je v hledáčku Liverpoolu. Na Old Trafford šanci nedostal. Angel Gomes aktuálně kope za Lille, ale mluví se o velkém přestupu.

Málo hráčů za poslední roky dostalo tolik pozornosti před tím, než se dostali do prvního týmu Manchesteru United. Angel Gomes platil za opravdu neskutečný talent a budoucí hvězdu Red Devils. Za áčko ale odehrál jen 10 zápasů, a to šlo většinou jen o pohárové zápasy nebo minutky v Premier League. 

V roce 2020 tak podepsal ve francouzském Lille. Odehrál fantastickou sezónu na hostování v Boavistě Porto a když se vrátil, bylo pro něj přichystáno místo v sestavě. Časem se přetransformoval do defenzivnější pozice a stal se oporou Lille. Dnes už za tento celek má odehráno 119 zápasů.

Na konci minulé sezóny měl velmi dobrou formu a přenesl si ji i do přípravy a na start sezóny, kdy Lille hrálo o Ligu mistrů, a to i se Slavií. Pro nepříjemné zranění hlavy však Gomes v Praze ani v azylu ve Valenciennes nehrál. I během něj ale dostal od Lee Carsleyho pozvánku do reprezentačního mužstva. 

Nyní tak v jeho 24 letech můžeme mluvit o tom, že Angel Gomes je anglický reprezentant. Čím dál víc se navíc mluví o tom, že by se mohl z Lille stěhovat zpět do Anglie. Rodák z Londýna s předky z Angoly o zájemce nouzi rozhodně mít nebude.

Kam Gomes zamíří? Liverpool?

Nad kluby jako Crystal Palace nebo Newcastle prý má vyčnívat i Liverpool. Arne Slot se snažil už toto léto o posilu do záložní řady. Příchod Martina Zubimendiho ale nevyšel. Aktuálně to však ani tolik vadit nemusí, protože ve velké formě je Gravenberch. O možnostech tohoto přestupu navíc spekuluje údajně i Arsenal. Je to hráč v mladém věku s dobrými ofenzivními návyky z mládežnických let, s extrémním work-ratem, výbornou technikou a nyní už navíc i solidním bráněním. Angel Gomes je prostě všestranným středním záložníkem, kterého chcete mít v týmu a na své straně. Jeho aktuální hodnota je na úrovni 25 milionů eur. Lille by mohlo požadovat až 40.

Angel Gomes

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.