Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Pep Guardiola: Haalanda nezastaví žádný střední obránce

Erling Haaland © iconsport.photo

Erling Haaland opět hattrickem sestřelil dalšího soupeře. Tentokrát to odnesl West Ham. Co na jeho adresu řekl Pep Guardiola?

Erling Haaland dalším hattrickem sestřelil tentokrát West Ham United

Manchester City má na kontě plný počet bodů (9) po třech zápasech. Velký podíl na tom má norský útočník Erling Haaland, který má na kontě neuvěřitelných 7 gólů. Haalandovi se dokonce podařilo zaznamenat dvakrát hattrick a výrazně se přiblížil na rekord v počtu hattricků (8) v Premier League, který drží Sergio Aguero (12).

Erling Haaland tak výrazně pomáhá svému týmu k tomu, aby obhájil další ligový titul. O dost radostnější zprávou pro Citizens je zaváhání Arsenalu na domácí půdě proti Brightonu (1:1). Se sedmi přesnými zásahy z celkově devíti vstřelených gólů Citizens se Haaland podílel 78 % na všech gólech svého týmu v Premier League v této sezoně.

Erling Haaland

Erling Haaland vyrovnal 30 let starý rekord Premier League

Erling Haaland se stal teprve druhým hráčem v historii Premier League, který dokázal vstřelit dva hattricky po sobě. Třicet let starý rekord dosud držel Paul Jewell z Bradford City. Bývala hvězda Dortmundu nasadila vysokou laťku hned na úvod sezony.

Jsem zvědavý na největšího kritika Haalanda, Roye Keana, který ukončil jeho otcovi profesionální kariéru likvidačním zákrokem. Ten opakovaně tvrdil, že Haaland nemá ani na třetí anglickou ligu – myslím, že statistiky hovoří za vše. Haaland vstřelil 70 gólů v 69 zápasech, což je NEUVĚŘITELNÉ číslo.

Zde si můžete prohlédnout poslední hattrick zaznamenaný proti West Hamu (3:1)

Pep Guardiola: Není žádný obránce, který by ho zastavil

Španělský manažer Citizens Pep Guardiola je nadšený z klinické formy svého svěřence.

„Jsme rádi za další hattrick a kvalitu zakončení, dnes byl opravdu maximálně soustředěný. Neztratil ani jeden míč, hrál neuvěřitelně, a to i v obranné fázi."

„Erling se zlepšil ve všem. Po trénincích si dává porce navíc – zůstává navíc 20–30 minut a trénuje. V minulé sezoně jsem tohle od něj neviděl, byl unavený a mrzutý. Potřebujeme Erlinga v takovém rozpoložení. A Erling potřebuje kvalitní servis, když si vše sedne, výsledek vidíte sami."

„Je nezastavitelný. Není tu žádný střední obránce, dokonce ani se zbraní, který by ho zastavil. Potřebujeme hráče, co hrají napřímo. Musíme se zlepšit v tomto ohledu. Víme, jak je Erling klinický ve finálové fázi. Každý to ví." 


Zdroj: premierleague.cz, goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.