Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

První změna trenéra v sezóně? Dyche dostal od Evertonu ultimtum

Sean Dyche © Iconsport.photo

Že by první změna trenéra? Po vydařené loňské sezóně, kdy se Everton konečně nebál o udržení i přes odečet bodů, je klub zpět ve starých kolejích a dobře to nevypadá.

Sean Dyche je zajímavou postavou anglického fotbalu. Bývalý fotbalista Nottinghamu, Bristolu nebo Watfordu začal s trénováním právě ve Watfordu. Zdaleka největší stopu ale zanechal v Burnley. To převzal v roce 2012 a skončil až v roce 2022. Dokázal ho dostat do Premier League a držet ho tam i za pomoci naprosto otřesného a všemi nenáviděného fotbalu. Jeho dalším angažmá se stal Everton, který dokázal po konci Franka Lamparda udržet v Premier League. Moc se od něj neočekávalo. On ale dokázal pravý opak a během minulé sezóny byl jeho Everton milým překvapením.

Dycheův nefotbalový styl z Burnley byl pryč a Everton hrál reálně dobře a koukatelně směrem dopředu a spoléhal se na vynikající pevnou defenzivu v čele s Tarkowskim a Branthwaitem, asi nejlepší stoperskou dvojicí Premier League za Salibou s Gabrielem. Ve vzduchu nepřekonatelní, naopak po standardních situacích nebezpeční. Ale nová sezóna zatím nevypadá vůbec dobře. V prvním kole Everton schytal výprask od Brightonu, s Tottenhamem to bylo ještě horší a zápas s Bournemouthem? Everton vedl v 87. minutě o 2 góly, nakonec prohrál 2:3. To asi ani nepotřebuje dodatečný komentář.

Změní Everton trenéra?

Není snad jediná osoba v klubu, nebo mezi fanoušky, která by mohla být spokojena s tím, co zatím Everton předvádí. Zápas v Carabao Cupu s Doncasterem, který Everton vyhrál 3:0, nic nenapraví. Vedení klubu dalo Dycheovi, který v minulé sezóně dokázal Everton zachránit v Premier League celkem s přehledem i přes odečet bodů, jasné ultimátum. Má měsíc na to, aby dokázal zvrátit špatný vstup do sezóny a zlepšit výkony, ale především hlavně výsledky. A nic jednoduchého to nebude. Dnes čeká Dycheovu družinu Aston Villa, následně Leicester, Crystal Palace a Newcastle. Mezitím i Carabao Cup se Southamptonem. Aby tak zachránil svou pozici, můžeme klidně zase vidět antifotbal jako v Burnley.


Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.