Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Riccardo Calafiori je oficiálně hráčem Arsenalu

Riccardo Calafiori © arsenal.com

Je hotovo. Arsenal podepsal Riccarda Calafioriho. Vycházející hvězda italského národního týmu, nadějný obránce, který dokáže stejně dobře zahrát na pozici stopera i levého beka, bude v nové sezóně oblékat dres Arsenalu.

O Riccardu Calafiorim toho bylo namluveno a napsáno už hodně. Málokterý z hráčů během letního evropského šampionátu získal tolik zájmu a obdivovatelů, jako právě mladý odchovanec AS Řím, jenž se ale v tomto slavném italském klubu nikdy pořádně neprosadil. 

Chvíli byl v Janově, následně natrvalo zakotvil v Basileji. Natrvalo je ale asi dost zavádějící. On ve Švýcarsku odehrál jen jeden ročník, a okamžitě se do Itálie vracel. Tentokráte na něj sázela Bologna. A právě v minulé sezóně se z Calafioriho stala jedna z nových hvězd Serie A. Výborný stoper, který si z pozice levého beka přenáší skvělý dribling a rozehrávku, která je v současném fotbale tak moc ceněna.

Výborně navíc zahrál na Euru v Německu, ačkoliv odehrál jen 3 zápasy a v tom čtvrtém, kdy stál za karty, z toho byla prohra se Švýcary a italský konec na turnaji. I tak ale Calafiori neskutečně zaujal, a to i velké evropské kluby. Prezident Bologni řekl, že by byl samozřejmě rád, kdyby tu Calafioriho měl i na další ročník, ale že sám ví, že to bude zřejmě nemožné. A věděl to moc dobře. Už před Eurem měl o Calafioriho velký zájem Juventus, po Euru se přidaly i kluby z Anglie v čele s Chelsea a Arsenalem. V posledních týdnech to ale bylo prakticky jen o Arsenalu.

Calafiori hráčem Arsenalu

A nyní je konečně hotovo. Ono by bylo už mnohem dříve, ale objevily se tu ještě nějaké problémy s Bolognou, které už jsou ale nyní vyřešené a Riccardo Calafiori je oficiálně hráčem Mikela Artety. Zaujme tak pozici levého obránce. 

Mikel Arteta totiž převzal Guaridolův defenzivní styl na krajích se stopery, kteří ale umí s balónem a jsou prospěšní i v ofenzivě. Ben White na pravé straně je dokonalým případem. V obranné fázi pak tihle borci zase odvedou mnohem více než typy jako Trent Alexander-Arnold a jemu podobní. Není šance, aby byl Calafiori stoperem na pozici Gabriela. Tady prostě míří na levý kraj. Finální přestupová částka se dostala na 45 milionů eur a Calafiori podepsal na 5 let.

Riccardo Calafiori

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.