Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Šlágr mezi Manchesterem City a Arsenalem nabídl gejzír emocí

Erling Haaland © iconsport.photo

Šlágr 5. kola Premier League nepoznal vítěze. Zápas ovlivnilo zranění Rodriho a červená karta Trossarda. City vyrovnalo v poslední vteřinách zápasu.

Manchester City vyrovnal v poslední minutě nastavení proti Arsenalu

Dva nejlepší anglické týmy posledních dvou sezon – Manchester City a londýnský Arsenal. Vypadá to téměř jako paralela z 90. let a začátku 21. století, kdy Arsenal jako jediný dokázal konkurovat Manchesteru United.

V minulé sezoně dokázal Arsenal jednou porazit City a remizovat na Etihad Stadium, přesto však prohrál souboj o Premier League. Včerejší zápas mohl napovědět hned o tom, kdo bude mít výhodu ze začátku sezony. Každý bod hraje roli, o čemž se přesvědčil na vlastní kůži Arsenal, jehož domácí prohra s Aston Villou stála titul.

Hned na začátku zápasu se prosadil Erling Haaland, když využil Savinhovu skvělou pobídku a překonal Rayu. Pro Nora to byl 100. gól v dresu Manchesteru City. Arsenal se otřepal a ve 22. minutě se prosadila nová posila Gunners, Riccardo Calafiori. V první minutě nastavení prvního poločasu dokonal obrat Gabriel – jak jinak než po rohovém kopu, nekompromisně zakončil hlavou. Je fakt, že oba góly byly kontroverzní.

V prvním případě šlo o rychlou rozehrávku, ve druhém případě Kai Havertz zablokoval Edersonovi pohyb. Dost výrazně ovlivnilo zápas také zranění Rodriho, bez nějž začalo být City zranitelnější.

V osmé minutě nastavení došlo k zásadnímu momentu – Leandro Trossard šel nešikovně do souboje, po kterém následně zakopl míč. Sudí Michael Oliver odměnil toto počínání žlutou kartu, což byla
v tomto případě jeho druhá, takže šel Trossard předčasně do sprch. Osobně mě překvapilo, že žlutá karta byla udělena nakonec za odkopnutí míče, protože samotný zákrok byl na hraně.

Nicméně toto rozhodnutí mělo zásadní vliv na celý další průběh zápasu. Arsenal šel do druhého poločasu ve stylu „park the bus", což se mu dlouho dařilo i díky skvělým zákrokům Davida Rayi. Závěrečné vteřiny patřily střídajícímu Johnu Stonesovi, který s přispěním několika tečí úspěšně dorazil vyraženou střelu do sítě a spustila se vlna radosti.

Černou kaňku na zápasu a gólu Haalanda měla situace po vstřelení branky, kdy Haaland vzal balon
a trefil ho do Gabrielovy hlavy. Po rozehrávce sroloval Haaland Thomase Parteyho a po závěrečném hvizdu vznikla ještě menší strkanice.

Běsnící Pep Guardiola, nefair-play gesto Haalanda

Pep Guardiola byl rozhořčen z vyrovnávací branky natolik, že to odneslo jeho křeslo, do kterého kopl. Na vině je Kyle Walker, respektive sudí Michael Oliver, který si přivolal Kylea Walkera, čímž umožnil Martinellimu se rozběhnout do prostoru, kde dostal míč a z následné jeho zpětné přihrávky před hranici vápna krásně skóroval Riccardo Calafiori.

Rozhořčení Pep Guardioly:

Po pozdním vyrovnání se projevil Erling Haaland, tedy ne vstřelení samotné branky, nýbrž oslavy. Norský útočník šel pro balón, vysmíval se hráčům a jako třešničku na konec, hodil balón do hlavy Gabriela.

Haalandův blikanec tak zůstal nepotrestán, stejně jako jeho bodyček do Thomase po rozehrávce Gunners.

Po konci zápasu ještě přišel za Mikelem Artetou a řekl mu: „Zůstaň pokorný, zůstaň pokorný." Mezitím přišel bývalý hráč Citizens, Gabriel Jesus a snažil se Haalanda konfrontovat, Haalandova reakce nenechala na sebe dlouho čekat a odpověděl:

„Co, co? O čem to mluvíš, Za*raný šašku. Dej ty ruce pryč ode mě. Nešahej na mě. O čem to mluvíš? Táhni do pr*ele! Zas*raný šašku!"

Haaland si poštval proti sobě mnoho fanoušků Gunners, i jinde, ale na druhou stranu zase získal. Že by měl Zlatan Ibrahimovič zdatného následovníka? Pokud nedojde k vyloučení Manchesteru City z ligy, mohlo by opět dojít k vyostření zápasů, zejména mezi Arsenalem a Manchesterem City, jako tomu bývalo dříve, kdy se to mezi hráči Arsenalu a Manchesteru United řezalo.

Naposledy jsme si mohli takových zápasů všimnout při El Classicu ve španělské LaLize.


Přečtěte si také: David Moyes kritizuje West Ham po porážce s Chelsea

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.