Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Stane se Pep Guardiola hlavním trenérem anglické reprezentace?

Pep Guardiola © iconsport.photo

Gareth Southgate rezignoval u anglické fotbalové reprezentace. Ta hledá náhradu, ve hře je angažování Guardioly, což připadá v úvahu až příští sezonu.

Anglie podruhé za sebou selhala ve finále evropského šampionátu, když nedokázala tentokrát vyzrát na suverénní Španělsko. Dnes již bývalý hlavní trenér Albionu Gareth Southgate měl podporu anglického svazu, nicméně sám usoudil, že týmu nemá co dát, a proto zvolil rezignaci. Anglie nyní hledá náhradu. Vyšel seznam kandidátů, mezi nimiž figurují i zahraniční jména.

Mezi hlavními adepty na pozici hlavního trenéra Anglie jsou: Eddie Howe, Graham Potter a současný trenér anglické fotbalové reprezentace do 21 let – Lee Carsley. Fotbalová asociace (FA) si pohrává
s myšlenkou oslovit zahraničního trenéra. V minulosti trénoval Anglii Sven-Göran Eriksson, ale také bez úspěchu. Ze zahraničních jmen se objevili Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp nebo Pep Guardiola.

Pep Guardiola

Pep Guardiola: Chci se soustředit na novou sezonu v Manchesteru City

Španělský trenér Pep Guardiola patří mezi nejlepší trenéry všech dob. Kam přišel, tam sbíral trofeje – nejinak je tomu v Manchesteru City. Nicméně pro Anglii je špatnou zprávou, že se chce španělská legenda soustředit, pravděpodobně na svou poslední sezonu, v Manchesteru City.

„Cítím se tu šťastně. Každou sezonu potřebuji pauzu, abych mohl načerpat stejnou sílu jako každý rok. Další ročník se blíží a jsem maximálně připraven," řekl Guardiola před blížícím se novou sezonou.

V minulosti Guardiola řekl, že by chtěl někdy vést národní tým. FA si je vědoma této deklarace a je ochotna počkat do konce příští sezony, kdy Španělovi vyprší kontrakt. Mezitím by mohla dočasně jmenovat současného hlavního trenéra reprezentace do 21 let – Lee Carsleyho.

Guardiola by byl ideálním kandidátem, není v současnosti lepšího kandidáta, než je právě on, což dokazují výsledky.

Bilance Pep Guardioly:

Klub

Počet zápasů

Výhry

Remízy

Prohry

Manchester City

472

349

57

66

Bayern Mnichov

161

124

16

21

Barcelona

247

179

47

21

Pep Guardiola


Přečtěte si také: Chelsea odcestovala bez Chalobaha na předsezonní turné do USA

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.