Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Starosta Marseille chce zhatit přestup Masona Greenwooda do klubu

Mason Greenwood © iconsport.photo

Mason Greenwood má nakročeno do Marseille, ale… Proti se postavili fanoušci i starosta města.

Anglické pravé křídlo Mason Greenwood má nejistou budoucnost na Old Trafford poté, co byl obviněn z několika trestných činů. Greenwood byl obviněn z pokusu o znásilnění, napadení a manipulaci se svou tehdejší partnerkou. V únoru 2023 byla obvinění stažena, ale vedení Red Devils se rozhodlo hráče nechat odejít na hostování. Dvaadvacetiletý mladík strávil sezónu ve španělském Getafe.

Po skončení sezony zasedlo vedení klubu, aby rozhodlo o budoucnosti dvou výtržníků – Jadona Sancha a Masona Greenwooda. V obou případech dospěli k jasnému závěru – budoucnost hráčů spočívá mimo Manchester United.

Mason Greenwood s bývalou partnerkou

Protesty fanoušků a starosty Marseille

O anglického reprezentanta (1 start) se začalo zajímat hned několik klubů. V posledních dnech to vypadá, že největší šanci na jeho získání má francouzská Marseille. Fanoušci klubu a samotný starosta města nejsou příliš nadšeni z tohoto potencionálního přestupu, a proto spustili protesty.

Starosta města Benoit Payan řekl pro deník The Telegraph:

„Viděl jsem snímky, které mě hluboce zasáhly. Nemůžu uvěřit, že by hráč s takovou pověstí by mohl mít místo v týmu."

„Hodnoty města a hodnoty klubu jsou odlišné, ale toto? Rasismus, anti-semitismus… dokážete si představit násilí vůči ženám? A on chce, aby reprezentoval Olympique Marseille. Je to ostuda."

„Promluvím si s prezidentem klubu, aby nepřijmul Greenwooda. Nechci, aby klub a město byly pokryty takovou hanbou. Nepřijatelné!"

Je očividné, jak moc záleží starostovi na tom, aby klub neangažoval recidivistu, který se dopustil násilnického chování vůči ženské osobě. I přestože byl hráč zproštěn obvinění, jeho pověst bude navždy pošramocena.

Pokud by se nakonec starostovi podařilo vymluvit nákup recidivisty, Greenwood má další zájemce, největším konkurentem bylo italské Lazio.

Starosta Marseille – Benoit Pavan


Přečtěte si také: Erik ten Hag má zájem o Bena Chilwella z Chelsea

Zdroj: telegraph.co.uk, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.