Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Ryan Gravenberch má větší potenciál než Jude Bellingham, tvrdí van der Vaart

Ryan Gravenberch © Iconsport.photo

Gravenberch zatím pod Slotem vypadá naprosto fantasticky. Odchovanec Ajaxu konečně naplňuje potenciál a zatím vypadá, že bude oporou.

Ryan Gravenberch je odchovancem Ajaxu Amsterdam. Za první tým hrál od svých 16 let a ihned byl považován za ohromný talent. Zařadil se dost brzy mezi opory Ajaxu. Jako teenager odehrál celkem 103 zápasů a následně přestoupil do Bayernu Mnichov. Už jako nizozemský reprezentant, v 19 letech velký klenot nizozemského fotbalu. Moc prostoru ale nedostal a po sezóně přestoupil do Liverpoolu. Ani tam mu to ale během první sezóny nějak nevyšlo. Byl až několikátým v řadě v týmu Jürgena Kloppa, byly tu výkyvy formy, zranění. Nevyšlo to.

Gravenberch lepší než Bellingham?

Arne Slot ale dokázal Gravenbercha zatím pozvednout na novou úroveň. Zkrátil si dovolenou, aby více trénoval, Euro ho minulo a předsezónní přípravu zahájil ve vynikající formě. Sám spolu s Curtisem Jonesem tvrdil, že příchod Slota je pro něj super zprávou. Zatímco Jones ale nehraje, Gravenberch zatím v Premier League na pozici Wataru Enda odehrál všechny minuty a je fantastický. Od odchodu z Ajaxu je jednoznačně v nejlepší formě a je oporou Liverpoolu. Posila na tuto pozici tak dost možná nebude potřeba. Je to jen o konzistenci výkonů. Rafael van der Vaart, bývalý záložník Tottenhamu, Realu Madrid nebo Hamburku, nizozemská legenda, velký rival Zlatana Ibrahimoviče, dříve řekl, že má Gravenberch větší potenciál než Jude Bellingham. Nyní se ozval hned.

Docela jsem vyvolal zvláštní reakce, když jsem před rokem řekl, že Ryan Gravenberch má větší potenciál než Jude Bellingham. Ale stále si za tím stojím. Vždy jsem říkal, že pro něj tu žádný limit není. Pokud naplní ten svůj potenciál, může být nejlepší na světě. Nejsem ani náhodou překvapený z toho, že se mu nyní tak daří v Liverpoolu i v nizozemské reprezentaci,” řekl Rafael van der Vaart.

Ryan Gravenberch

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.