Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

West Ham je ze hry, po Mazraouim jde Manchester United

Noussair Mazraoui © Iconsport.photo

Noussair Mazraoui je v Anglii dost probírané jméno. Mluvilo o jeho přesunu do West Hamu. Jeho požadavky ale mají být až příliš vysoké. To prý otevírá prostor pro Manchester United.

Noussair Mazraoui je členem hodně početné marocké menšiny žijící v Nizozemsku, kterou reprezentuje třeba i Hakim Ziyech. A se svým o něco starším kolegou z reprezentace se Mazraoui setkal v Ajaxu Amsterdam. Sám do tohoto klubu přišel už v roce 2005. 

Probojoval se všemi kategoriemi a v roce 2018 ho jistý Erik ten Hag poprvé vytáhnul do prvního týmu. Bylo mu na Ajax až nezvykle již 20 let, ale prosadit se dokázal náramně. Tehdy ukazoval výborné tvůrčí schopnosti, a i ten Hagovi možná docházelo, že je ho na pravém kraji obrany docela škoda. Škoda byla i toho, že Mazraouimu moc nedrželo jeho zdraví. Za Ajax nakonec odehrál 137 zápasů. 

V roce 2022 pak zadarmo podepsal v Bayernu Mnichov. Hodně si od něj v Alianz Areně slibovali. Bohužel ale očekávání nenaplnil na pravém kraji, pro Bayern hodně prolematickém postu, ve středu zálohy ani ve středu obrany, kde musel 26letý reprezentant Maroka zaskakovat. Opět tu navíc byly zdravotní potíže a za 2 sezóny odehrál jen 55 zápasů. Povedené angažmá to vskutku moc není. I proto se tak najednou mluví o jeho odchodu. 

Vincent Kompany o něj ve svém týmu evidentně moc nestojí, a toho chtěl využít West Ham. Přeci jen výborný technicky nadaný hráč, tvůrce hry i z pozice pravého beka, to se prostě Julenu Lopeteguimu musí líbit. Typologicky úplně jiný hráč než dříč Vladimír Coufal. Problém ale byl v tom, že Mazraoui je asi z Bayernu navyknutý na podmínky, na které West Ham není ochoten přistoupit.

Manchester United místo West Hamu?

To tak otevírá brány pro Manchester United. Pro Red Devills je aktuálně jednou z priorit prodat Aarona Wan-Bissaku a někým ho nahradit. Ten někdo by pak mohl být právě Noussair Mazraoui. Zástupci klubuuž jsou údajně v kontaktu s hráčem. 

Peníze by pak neměli být vůbec problém, protože se mluvilo o částce okolo 15 milionů eur, což je opravdu směšná částka za tak perspektivního hráče, ačkoliv s pověstí lazara, který se v Bayernu moc neprosadil. S Erikem ten Hagem se ale dobře zná, ti dva ví, co od sebe navzájem čekat a za ty peníze tady asi nemůže Manchester United úplně sáhnout vedle. Navíc je trh s pravými obránci značně omezený a moc jiných, lepších jmen na nich asi nenajdeme.


Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.